SVT avslöjar: Så blir ”Komiker utan gränser” och ”Hårt väder”

Pernilla Wahlgren är aktuell i ”Komiker utan gränser”.
Foto: Karin Törnblom/TT / TT NYHETSBYRÅN / Karin Törnblom
David Batra gör tv-programmet ”Hårt väder” för SVT.
Foto: ANDERS WIKLUND / TT NYHETSBYRÅN

Pernilla Wahlgren.

Dolda kameror.

Så här blir SVT:s nya underhållningsprogram ”Komiker utan gränser”.

Allt är på riktigt. 

Och allt filmas med dolda kameror. 

Så säger Robin Paulsson om SVT:s nya tv-program ”Komiker utan gränser”, som har premiär 16 september. 

Det hela beskrivs som ”tävlingsunderhållning” och går ut på att Pernilla Wahlgren, Kristina Petrushina, Per Andersson och David Batra ska anta ett antal utmaningar på allmänna platser i Stockholm, Köpenhamn och Oslo. 

Robin Paulsson leder ”Komiker utan gränser”, ett programledaruppdrag som följer på hans egen pratshow ”Robins” och senare ”Fråga Lund”, även det i SVT. 

David Batra gör ”Hårt väder” för SVT

För David Batra blir ”Komiker utan gränser” det första av två tv-program som han syns i under hösten hos SVT. Det andra, ”Hårt väder”, har premiär 1 november och ska enligt ett pressmeddelande bjuda på tillfället när Batra ”gör sitt livs resa”. 

SVT skriver att David Batra ska ”lära sig ur människorna lever i extrema väder” och att komikern bland annat kommer besöka ”jordens kallaste, varmaste, blåsigaste och blötaste platser.”

Vidare: ”David måste trotsa sannerligen hårt väder för att lära sig allt om vardagen på dessa extrema platser, och om människorna som bor där.”

Samtidigt som David Batra syns i SVT kommer han spela in en ny säsong av TV4:s ”Talang”, då i sällskap av en ny jury bestående av komikern och influencern Johanna Nordström, skådespelaren och regissören Helena Bergström samt sångaren och låtskrivaren Viktor Norén.

Pernilla Wahlgren är, som nästan alltid, aktuell med ”Wahlgrens värld” på Warner Bros Discovery-ägda Kanal 5 och Discovery Plus.