Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Starzplay till Sverige – så påverkas du som tv-tittare

Sean Penn och Julia Roberts på första bilden från ”Gaslit”, en serie som har svensk premiär 24 april på Starzplay och Viaplay.
Foto: Starz / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES
Foto: Myles Aronowitz / Starz

Starzplay lanseras som en fristående strömningstjänst i Sverige.

Väntar gör flera nya originalserier – en har Julia Roberts och Sean Penn i huvudrollerna.

Längre fram hoppas Superna Kalle, President, STARZ International, att tjänsten ska kunna erbjuda svenskt originalinnehåll.

– Det hade varit en dröm.

Förra året, i december, blev delar av Starzplays innehåll tillgängligt hos Viaplay. 

Nu lanseras en fristående strömningstjänst i de nordiska länderna. 

Satsningen beskrivs som en ”fullskalig tjänst med nya filmer och titlar”. Samtidigt kommer innehållet även fortsätta vara tillgängligt på Viaplay. 

Väntar gör bland annat serier som ”Gaslit” med Julia Roberts och Sean Penn i huvudrollerna – planerad premiär 24 april – samt ”The Girl from Plainville” och ”Becoming Elizabeth”. 

Starzplay har också stort fokus på de titlar som samlas under ”Power”-fanan; ”Power Book II: Ghost”, ”Power Book III: Raising Kanan” och ”Power Book IV: Force” beskrivs internt som några av nyckeltitlarna för att lyckas i de nordiska länderna. 

Det är planen för Starzplay i Sverige

Starzplay, som är en del av Lionsgate company och som sedan tidigare finns i 63 länder, satsar även på europeiska samproduktioner och har bland annat franska och spanska liksom ett antal mexikanska serier på gång. 

Superna Kalle, som har titeln president, STARZ International, säger till Expressens Spoiler alert att satsningen – det kommer finnas en Starzplay-app och en Starzplay-kanal i Apple TV-appen – beror på att företaget sett att ”innehållet funkar hos konsumenterna” i de olika nordiska länderna. 

Planen är att ha premiär för åtminstone en ny serie i månaden. 

– Vi trivs med att vara det vi är. Söker du reality- familj- eller matlagningsprogram, då kommer du inte till oss. Även inom drama tenderar vi att luta oss mot lite hårdare serier än vad andra gör, säger Superna Kalle.

I exempelvis Frankrike har ni börjat göra originalserier. Hur tänker du kring det i de nordiska länderna och Sverige?

– Det hade varit en dröm. Vi har en hel del samproduktioner och produktioner på spanska, liksom produktioner i Frankrike och snart även i Tyskland. I framtiden hoppas jag att det även ingår nordiska originalproduktioner, även om det är för tidigt att säga något om det just nu, säger Superna Kalle och fortsätter: 

– Lokala produktioner är en av pelarna i vår strategi. Om fem år tror jag att vi har fler originalproduktioner på olika språk.