Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sofia Helin skriver avtal med Nordic Drama Queens

Sofia Helin skriver ett exklusivitetsavtal med produktionsbolaget Nordic Drama Queens.
Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sofia Helin och Hedda Stiernstedt spelar huvudrollerna i ”Sanningen” på C More.
Foto: Jakob Dahlstrom / C More
Sofia Helin och Julia Dufvenius i ”Lust”.
Foto: Johan Paulin / HBO Max
Sofia Helin och Thure Lindhardt i ”Bron”.
Foto: JENS JUNCKER-JENSEN / EVERETT COLLECTION/IBL

”En fantastiskt möjligt.”

Det säger Sofia Helin efter att ha skrivit ett exklusivitetsavtal med produktionsbolaget Nordic Drama Queens.

– Jag ser fram emot att fortsätta leverera historier som speglar den komplexa värld vi lever i. 

Expressen Nöjes Spoiler alert har nu fått bekräftat att Sofia Helin skrivit ett för svensk tv-marknad unikt avtal med Nordic Drama Queens. 

Avtalet, som är på flera år, gör att Sofia Helin exklusivt ska utveckla film- och tv-projekt tillsammans med det skandinaviska produktionsbolaget, som backas av Fifth Season, tidigare Endeavor Content. 

– Att ansluta till det begåvade, hungriga och erfarna teamet på Nordic Drama Queens, backade av den amerikanska mediejätten Fifth Season, ger mig en fantastisk möjlighet att hitta ett hem för mina idéer som kreativ producent, säger Sofia Helin i en kommentar och fortsätter: 

– Jag ser fram emot att fortsätta leverera historier som speglar den komplexa värld vi lever i till publiken tillsammans med Nordic Drama Queens. 

Det innebär Sofia Helins avtal med Nordic Drama Queens

Avtalet, mer vanligt på den internationella tv-marknaden än i Sverige, gör att Helin är knuten till Nordic Drama Queens när det gäller ”utveckling och genomförande” av tv- och filmprojekt. Sofia Helin ska även skådespela i dessa projekt. 

Hon har också möjligheten att ”ta skådespelaruppdrag med andra produktionsbolag på icke-exklusiv basis”. 

– Sofia är känd för publiken som en fantastisk och mångsidig skådespelerska, men hon är också en extremt begåvad skapare och producent med öga för talang, kvalitet och projekt som speglar vår tid och den värld vi lever i, säger Line Winther Skyum Funch, medgrundare av Nordic Drama Queens, i en kommentar och fortsätter: 

 – Vi är så glada att Sofia har hittat ett hem i Nordic Drama Queens och att hon kommer stärka bolaget ytterligare med sitt perspektiv och kreativitet. 

Sofia Helin aktuell i ”Limbo” och ”Sanningen”

Nordic Drama Queens grundades i september 2021 av Sandra Harms, Josefine Tengblad och Line Winther Skyum Funch. 

Sandra Harms producerade ”Lust”, serien som bland andra Sofia Helin utvecklade och spelade huvudrollen i. Helin, fortsatt mest känd för rollen som Saga Norén i ”Bron”, är närmast aktuell med ”Limbo” på Viaplay och i ”Sanningen” på C More. 

Sofia Helin representeras av PMJ Artistgruppen (Sverige), United Agents (Storbritannien) och Players Agentur Management (Tyskland).