Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så fortsätter ”Partisan” – nya namnen på rollistan

Nanna Blondell gör en av huvudrollerna i ”Partisan” säsong 2.
Foto: Ulrika Malm / NENT Group
Aaron Staton, känd från ”Mad men”, på en bild från ”Partisan” säsong 2.
Foto: Ulrika Malm / NENT Group
”Partisan” säsong 2 har premiär våren 2022 på Viaplay. På bilden: Anna Björk.
Foto: Ulrika Malm / NENT Group

”Partisan” säsong 2 har premiär under våren på Viaplay.

Nu bekräftar NENT Group att Nanna Blondell och ”Mad men”-skådespelaren Aaton Staton gör två av de bärande rollerna.

– Jag ser fram emot att publiken återigen får ta del av denna ovanliga och unika serie, säger Nanna Blondell.

En bilolycka med dödlig utgång visar sig ha kopplingar till det slutna jordbrukssamhället Jordnära. Polisens efterforskningar blir ett nytt hot som Maud tvingas tampas med i sin strävan av rädda faderns livsverk. 

”Partisan” säsong 2 börjar kort efter händelserna som avslutade första omgången, i vilken Fares Fares och Johan Rheborg gjorde två av huvudrollerna. 

Tillbaka i sina respektive roller i de fem nya avsnitten, vilket är klart sedan tidigare, hittas bland andra Sofia Karemyr, Anna Björk, Ylvali Rurling, Linus Wahlgren och Emelie Garbers. 

Julia Hevéus och Jens Hultén i ”Partisan” säsong 2

Nu bekräftar NENT Group att Nanna Blondell, som senast gjorde Netflix ”Red dot” och Marvels ”Black widow”, har en av de bärande rollerna i säsong 2. 

På rollistan finns även Aaron Staton, han som spelade Ken Cosgrove i ”Mad men” och som sedan dess bland annat synts i mer eller mindre stora roller ”Ray Donovan”, ”Narcos: Mexico” och ”The Right stuff”. 

Fler nya skådespelarnamn i ”Partisan” säsong 2: Julia Hevéus, Jens Hultén, Kim Sulocki och Vala Norén. 

– Jag är extremt tacksam och glad över den uppmärksamhet och framgång som ”Partisan” har fått internationellt och nationellt och det är så klart inte helt lätt att göra en uppföljare. Att säsong 2 skulle bli mörkare var oundvikligt och med vår fantastiska ensemble lyfter den andra säsongen till nya höjder, säger Amir Chamdin, upphovsman och regissör, i en kommentar. 

”Partisan” vann på tv-festivalen i Cannes

”Partisan” hade premiär i augusti 2020. Amir Chamdin och Fares Fares är seriens upphovsperson. I oktober samma år prisades ”Partisan” på tv-festivalen i Cannes. 

En fortsättning bekräftades i juni. Amir Chamdin regisserar ”Partisan” säsong 2, som Francesca Maraki, Sebastian Antonios Johansson och Pauline Wolff har skrivit. 

”Partisan” produceras av Warner Bros. med Johanna Wennerberg som producent. Exekutiv producent på NENT Group är Sara Askelöf.