Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kurt Wallander tillbaka – så fortsätter Netflix serie

”Young Wallander: Killer's shadow” har premiär 17 februari på Netflix.
Foto: Andrej Vasilenko / Netflix
Adetomiwa Edun och Adam Pålsson i ”Young Wallander: Killer's shadow”.
Foto: Andrej Vasilenko / Netflix
Jens Jonsson och Mani Maserrat har regisserat ”Young Wallander: Killer's shadow” efter ett manus av Chris Lunt och Mike Walker.
Foto: Andrej Vasilenko / Netflix

Kurt Wallander är tillbaka.

Netflix bekräftar nu att ”Young Wallander” säsong 2 har premiär 17 februari.

Det här ska avsnitten som samlas under titeln ”Killer's shadow” handla om.

Kurt Wallander har lämnat polisen. 

Men, för ett sådant finns ju alltid: När en ny chef, Samuel Osei, tar över avdelningen för grova brott uppstår en lucka. Denna fylls av Wallander. 

Hans första fall tillbaka i yrket: En smitningsolycka utanför en nattklubb.

Det var i november 2020 som Expressens Spoiler alert kunde berätta att Netflix förnyat ”Young Wallander” och att sex nya avsnitt skulle spelas in. 

Nu bekräftar streamingjätten att säsong 2 har premiär 17 februari. Tillbaka i huvudrollen är Adam Pålsson, medan Jens Jonsson och Mani Maserrat regisserat efter ett manus av Chris Lunt och Mike Walker. 

Handlingen i ”Young Wallander: Killer's shadow”

Mer om vad som väntar efter den där smitningsolyckan: ”När det framkommer att offret har kopplingar till ett ökänt mordfall åtta år tidigare, som då utreddes under ledning av Frida Rask, misstänker Wallander att det finns mer till historien än vad det verkade vid första anblick.”

Vidare om handlingen i ”Young Wallander: Killer's shadow”: ”Wallander är fast besluten att avslöja sanningen och vägrar att hålla tillbaka – trots att utredningen leder honom till personer som skulle kunna avsluta hans karriär utan att blinka.”

Modern tolkning av Henning Mankells romanfigur

Tillbaka i serien är även Leanne Best, Ellise Chappell och Yasen Atour. Nya namn på rollistan inkluderar Adetomiwa Edun, Lisa Hammond, Josef Davies, Lewis Mackinnon och Kim Adis. 

Redan i september 2019 kunde Expressens Spoiler alert avslöja att Adam Pålsson spelar huvudrollen i engelskspråkiga ”Young Wallander”. 

Serien beskrivs som ”en modern tolkning om den legendariske kriminalpolisen Kurt Wallander” och berättar om hans första fall och de erfarenheter som format honom som person.

”Young Wallander: Killer's shadow” produceras av Yellow Bird UK, en del av Banijay Group, med Berna Levin och Marshall Leviten som producenter.