Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Premiärdatum för ”Last light” på Viaplay med Matthew Fox och Felix Sandman

Felix Sandman i ”Last light”, som har premiär 16 oktober på Viaplay.
Foto: Klara Cvrckova / Viaplay
Matthew Fox.
Foto: Klara Cvrckova / Viaplay Group

Ett oljekaos. 

Förödande konsekvenser. 

”Last light” med Matthew Fox, Joanne Froggatt och Felix Sandman har premiär 16 oktober på Viaplay – det här är vad som väntar. 

Oljekemisten Andy Yeats reser till Mellanöstern med uppdraget att undersöka vad som är fel med ett antal oljereserver. 

Kort därefter: Katastrof och omfattande oljekris. 

”Last light” är en ny spänningsserie med bland andra Matthew Fox, Joanne Froggatt och Felix Sandman på rollistan. 16 oktober är det svensk premiär på Viaplay – nu finns en första trailer för de fem avsnitten. 

Så blir ”Last light” på Viaplay

Mer om handlingen: ”Som en följd av oljekrisen kollapsar inte enbart världsekonomin utan tillgången till livsnödvändigheter så som el, energi, transport, mat och medicin försvinner abrupt. Samtidigt som Andy kämpar med att hitta orsaken står hans familj inför egna stora utmaningar.”

På rollistan hittas även Tom Wlaschiha, Alyth Ross, Taylor Fay, Amber Rose Revah, Victor Alli och Hakeem Jomah. 

”Last light” baseras på Alex Scarrows roman med samma titel. De fem avsnitten regisseras av Dennie Gordon. Patrick Massett och John Zinman är seriens showrunners. Inspelningen skedde i Prag, Abu Dhabi och Paris. 

”Last light” produceras av MGM International Television Productions i samarbete med Peacock, Viaplay Group, MBC och STAN och distribueras internationellt av MGM. Exekutiv producent på Viaplay är Isabelle Hultén. 

https://www.youtube.com/watch?v=aj_p6qHhC2w