Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Visste nog inte riktigt vad jag gav mig in på”

Foto: Linus Bokehsius / discovery+
”The Island Sverige” har premiär 10 februari på Discovery Plus och Kanal 5.
Foto: Linus Bokehsius / discovery+
Foto: Linus Bokehsius / discovery+

En ö i Stilla havet.

Åtta deltagare som filmar sig själva och försöker hantera tropisk hetta, väderomslag och vilda djur.

– Jag visste nog inte riktigt vad jag gav mig in på, säger Maria Montazami om ”The Island Sverige” på Discovery Plus.

”The Island Sverige” spelades i augusti – snart har realityserien som beskrivs som ”utmaningarnas utmaning” premiär på Discovery Plus och Kanal 5. 

Grejen: Åtta deltagare är strandsatta på en ö i Stilla havet utanför Panama och ska där klara sig i 14 dygn. 

Discovery Networks Sverige skriver: ”De har ingen mat, utan måste söka föda på egen hand. De måste bygga skydd för naturens krafter och hantera såväl tropisk hetta som extrema väderomslag. Under 14 dygn bor de grannar med vilda rovdjur. För att överleva måste de samarbeta och hjälpa varandra.”

– Vilken resa det har varit att försöka överleva på en ö med ingenting förutom lite klädespaltor i ryggsäcken, säger Maria Montazami, en av deltagarna, i en kommentar och fortsätter:  

– Förväntningarna inför inspelningen var blank. Visste nog inte riktigt vad jag gav mig in på. Jag är mycket förväntansfull och taggad på att få visa en annan sida av mig. Underskatta aldrig en hemmafru från Hollywood. 

Magdalena Graaf och Lisa Ajax i ”The Island Sverige”

”The Island Sverige” baseras på ”The Island with Bear Grylls”. Stora delar av varje avsnitt har filmats av deltagarna själva. Det kamerateam som fanns på plats under inspelningen har levt under samma förutsättningar som deltagarna. 

”The Island Sverige” produceras av Meter och har premiär 10 februari. Medverkar gör även Lisa Ajax, Thomas Wassberg, Klas Eriksson, Magdalena Graaf, Danyel Couet, Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Alexandra Zazzi. 

– Vi är mäkta imponerade över våra otroligt modiga deltagare, som kastar sig utanför sina bekvämlighetszoner som aldrig förr. Inte bara är de helt isolerade på en tropisk, öde ö - de måste dessutom överleva på det ön har att tillgå, säger Aron Gabrielsson, exekutiv producent Discovery Networks Sweden.