Premiärdatum för ”Royalteen” på Netflix – så blir norska filmen

”Royalteen” är ny norsk originalfilm på Netflix.
Foto: Agnete Brun / Netflix
”Royalteen” har premiär 17 augusti på Netflix.
Foto: Håvard Byrkjeland / Netflix
Ines Høysæter Asserson spelar Lena, medan Mathias Storhøi gör rollen som prins Kalle.
Foto: Håvard Byrkjeland / Netflix
Ines Høysæter Asserson spelar Lena i ”Royalteen”.
Foto: Håvard Byrkjeland / Netflix

”Royalteen”. 

Det är titeln på Netflix senaste satsning i Norge.

Nu finns ett premiärdatum och de första bilderna från vad som beskrivs som en ”romantisk ungdomsfilm”. 

Det var i juli förra året som Netflix meddelade att man beställt ”Royalteen”, en norsk originalfilm baserad på ”Arvingen”, första boken i ungdomsserien ”Halve Kongeriket” av Randi Fuglehaug och Anne Gunn Halvorsen.

Nu bekräftar Netflix att ”Royalteen” har premiär 17 augusti. 

Per-Olav Sørensen – han har tidigare gjort ”Störst av allt” och ”Home for Christmas” för Netflix –och Emilie Beck har regisserat filmen efter ett manus av Ester Grenersen. 

Netflix beskriver ”Royalteen” som en kärlekshistoria om att ”leva med sina misstag, övervinna sin rädsla och att vara stor i sociala medier”. 

Det handlar ”Royalteen” på Netflix om

Om handlingen: ”När prins Karl Johan och nykomlingen Lena börjar utveckla känslor för varandra är Lena både charmad och skeptisk. Partyprinsen figurerar ofta i nyheterna och på skvallerbloggarna. En av dem drevs anonymt av Lena själv tills hon blev avslöjad.”

Vidare: ”Om Lena och den framtida kungen börjar dejta är hon väl medveten om att de skulle hamna i en omöjlig situation. Hon har inte heller berättat för Kalle eller någon annan om sin ännu större hemlighet, vilket också är anledningen till att hon flyttade från sin hemstad.”

Ines Høysæter Asserson spelar Lena, medan Mathias Storhøi gör rollen som prins Kalle. På rollistan finns även Elli Müller Osborne, Filip Bargee Ramberg, Amalie Sporsheim, Ina Dajanna Ervik, Hannah Larsen Walberg, Vår Sørensen Grønlie, Niels Skåber och Carmen Andrea Høilund. 

I filmens team finns även fotografen Håvard Byrkjeland, produktionsdesignern Kristine Wilhelmsen och kostymören Oddfrid Ropstad. 

”Royalteen” produceras av Janne Hjeltnes på The Global Ensemble Drama.