Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Då har ”Heder” säsong 3 premiär på Viaplay – så blir nya avsnitten

”Heder” säsong 3 har premiär 12 september på Viaplay.
Foto: Ulrika Malm / Viaplay
Alexandra Rapaport, Julia Dufvenius, Anja Lundqvist och Eva Röse.
Foto: Ulrika Malm / Viaplay
”Heder” har hittills sålts till 82 länder.
Foto: Ulrika Malm / Viaplay
Lars Ranthe.
Foto: Ulrika Malm / Viaplay
Iben Hjejle.
Foto: Ulrika Malm / Viaplay

”Heder” säsong 3 har fått ett premiärdatum – här är de första bilderna från de nya avsnitten. 

På rollistan finns även danska skådespelarna Iben Hjejle och Lars Ranthe. 

– Det är underhållande, otroligt otäck och vi får uppleva nya sidor hos våra rollfigurer. Minst sagt. En rysarsäsong helt enkelt, säger Alexandra Rapaport. 

Det var i januari förra året som Expressens Spoiler alert kunde berätta att Viaplay Group förnyat ”Heder” för en tredje säsong. 

Redan då fanns handlingen klar liksom att Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius fortsätter spela seriens huvudroller. 

Nu bekräftar Viaplay Group att ”Heder” säsong 3 har premiär 12 september och att danska skådespelarna Iben Hjejle, Lars Ranthe, Marie Askehave och Oscar Giese finns på rollistan. Samtidigt återvänder flera bekanta ansikten från de två första säsongerna.  

Så blir ”Heder” säsong 3 på Viaplay

Säsong 3 börjar 18 månader efter händelserna i seriens andra omgång. De nya avsnitten börjar med ”ett omskakande terrorattentat riktat mot en stor grupp kvinnor som visar sig kunna kopplas till incelrörelsen.”

Vidare om handlingen: ”Insatserna höjs och hotbilden mot kvinnor i allmänhet och Heder i synnerhet skruvas upp dramatiskt. De fyra vännerna från juristlinjen i Uppsala utsätts för ännu större fara och personliga dilemman som både söndrar och förenar. Hur mycket tål vänskapen och lojaliteten när hemligheter och lögner kommer till ytan?”. 

– Vi vill väva in det som berör, upprör och skrämmer oss. Det som eldar under vår vrede och gör vår serie obehagligt angelägen och spännande. Tittarna har sagt sitt och därför känns det fantastiskt att få ge dom en ny, ännu vassare säsong, säger Eva Röse.

Bygger på idé av Sofia Helin

”Heder” säsong 3 regisseras av Joakim Eliasson efter manus av Jimmy Lindgren och Katarina Ewers. De åtta avsnitten produceras av Calle Jansson på Bigster, medan Rapaport, Röse, Lundqvist och Dufvenius är exekutiva producenter. Exekutiv producent på Viaplay är Jon Petersson.

”Heder” bygger på en idé av Sofia Helin, har utvecklats av huvudrollskvartetten och hade urpremiär i augusti 2019. Serien har hittills sålts till 82 länder. 

- Mäns våld mot kvinnor är tyvärr ett outsinligt ämne som vi i ”Heder” tar ett steg längre. I den här säsongen utsätts hela samhället för fara och våra karaktärer ställs inför prövningar som tycks omöjliga, säger Julia Dufvenius.