Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Premiärdatum för ”Clark” på Netflix – Bill Skarsgård spelar Clark Olofsson

Bill Skarsgård spelar Clark Olofsson i Netflix-serien ”Clark”.
Foto: Eric Broms / Netflix
”Clark” har premiär 5 maj på Netflix.
Foto: Eric Broms / Netflix
Jonas Åkerlund regisserar Netflix-serien ”Clark”.
Foto: Eric Broms / Netflix
Bill Skarsgård och Adam Lundgren.
Foto: Eric Broms / Netflix
Peter Arrhenius, Fredrik Agetoft och Jonas Åkerlund har skrivit manus till ”Clark”.
Foto: Eric Broms / Netflix
”Clark” produceras av Scandinavian Content Group.
Foto: Nikola Predovic / Netflix
1 / 7

Jonas Åkerlund som regissör.

Bill Skarsgård i huvudrollen som Clark Olofsson.

Nu har Netflix svenska originalserie ”Clark” fått ett premiärdatum.

En livsresa präglad av mordförsök, övergrepp, stöld och dussintals bankrån. 

Det är vad som väntar i ”Clark”, en ny svensk originalserie på Netflix. Streamingjätten har nu bekräftat att de sex avsnitten har premiär 5 maj. 

Mer om handlingen: ”Baserad på de sanningar och lögner som avslöjas i Clark Olofssons självbiografi ger serien en fiktiv bild av en av våra mest kontroversiella personligheter i modern svensk historia.”

Det var i maj 2020 som Netflix meddelade att man beställt ”Clark”, en svenskspråkig serie som följer huvudrollsfiguren från ungdomsåren fram till i dag.

Jonas Åkerlund regisserar, medan Bill Skarsgård spelar huvudrollen. Serien produceras av Scandinavian Content Group. Peter Arrhenius, Fredrik Agetoft och Jonas Åkerlund har skrivit manus. 

De gör rollerna i Netflix ”Clark”

Utöver Skarsgård medverkar även Adam Lundgren, Björn Gustafsson, Sandra Ilar och Wilhelm Blomgren samt Alida Morberg i ”Clark”. På rollistan finns även Malin Levanon, Peter Viitanen, Hanna Björn, Isabelle Grill, Robin Nazari och Alicia Agneson. Dessutom: Kolbjörn Skarsgård ska spela Clark Olofsson som sexåring.

Övriga roller görs av, bland andra, Linus Wahlgren, Alexander Karim, Christoffer Nordenrot, Daniel Hallberg, Rachel Mohlin, Henrik Lundström, Rachel Mohlin, Arja Saijonmaa, Hans Erik Dyvik Husby, Agnes Lindström, Babben Larsson, Henrik Hjelt, Peter Apelgren och Rikard Ulvshammar.

– Som regissör letar jag alltid efter starka rollfigurer, och Clarks liv och berättelse är fylld med absorberande och färgstarka karaktärer. Det var viktigt att hitta rätt skådespelare för att fylla dessa roller och jag är väldigt nöjd med att ha denna fantastiska rollbesättning, även till de minsta rollerna, har Jonas Åkerlund tidigare sagt i en kommentar om serien. 

Netflix om serien som handlar om Clark Olofsson

I ett tidigare pressmeddelande har Netflix beskrivit serien som följer: ”Clark har tillbringat mer än hälften av sitt liv bakom galler, dömd för flertalet brott såsom narkotikahandel, mordförsök, övergrepp, stöld och dussintals bankrån.”

Vidare: ”Han har även orsakat trauma, sorg, besvikelse och lämnat spår av allmän ödeläggelse. På 1970-talet gav Clark upphov till begreppet ”Stockholmssyndromet” under ett misslyckat bankrån i Stockholm och han har sedan dess behållit positionen som kändisbrottslingen som lurade svenska folket att låta sig charmas av honom. Precis som han önskade.”

https://www.youtube.com/watch?v=FZqbm3bYJNo