Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Första titten på Netflix ”Anatomy of a scandal”

Sienna Miller och Rupert Friend i Netflix ”Anatomy of a scandal”.
Foto: Ana Cristina Blumenkron / Netflix
”Anatomy of a scandal” har premiär 15 april på Netflix. På bilden: Michelle Dockery som Kate Woodcroft.
Foto: Netflix

Sarah Vaughans roman ”Efter skandalen” blir tv-serie på Netflix.

Sienna Miller, Michelle Dockery och Rupert Friend spelar huvudrollerna i de sex avsnitt som David E. Kelley och Melissa James Gibson skrivit.

Det här är vad som väntar i ”Anatomy of a scandal”.

Det var i maj 2020 som Netflix berättade att man beställt en serie baserad på Sarah Vaughans ”Anatomy of a scandal”, romanen som i svensk översättning fick titeln ”Efter skandalen”.

Samtidigt meddelades att David E. Kelley och Melissa James Gibson är showrunners för de sex avsnitten, som alla regisseras av S.J Clarkson. 

Sedan dess har rollistan – bland andra Sienna Miller, Michelle Dockery, Rupert Friend och Naomi Scott – bekräftats. Nu finns även en trailer och ett premiärdatum. 

”Anatomy of a scandal” utspelas I London och beskrivs av Netflix som ”en psykologisk thriller och ett gripande rättegångsdrama”. 

Då har ”Anatomy of a scandal” premiär på Netflix

Om handlingen, i vilken rollfigurerna James och Sophie Whitehouse är i fokus: ”Som minister i parlamentet och med ett kärleksfullt hem framstår James liv helt perfekt – till en skandalös hemlighet plötsligt avslöjas. Advokaten Kate Woodcroft har en egen agenda och hennes åtal hotar att skada Westminster, paret Whitehouse äktenskap och henne själv.”

Sienna Miller och Rupert Friend gör rollerna som paret Whitehouse, medan Michelle Dockery spelar Kate Woodcroft. 

På rollistan finns även Josette Simon, Ben Radcliffe, Geoffrey Streatfeild, Joshua McGuire, Liz White, Hannah Dodd, Amelie Bea-Smith och Sebastian Selwood. 

”Anatomy of a scandal” produceras av 3dot Productions och Made Up Stories. Serien har svensk premiär 15 april på Netflix. 

https://www.youtube.com/watch?v=0IskMofFum0