Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Netflix bekräftar – gör svensk version av ”Love is blind”

En bild från Netflix amerikanska version av ”Love is blind”.
Foto: Sara Mally/Netflix

Netflix kliver in på den svenska realitymarknaden. 

Nu bekräftar streamingjätten en svensk version av ”Love is blind”. 

– Vi är så glada att ta programmet till Sverige som Netflix första realityserie på marknaden, och ser fram emot den spännande jakten på kärlek, säger Jenny Stjernströmer Björk, chef för nordiskt innehåll på Netflix.

Det är i ett pressmeddelande som Netflix bekräftar att man gett grönt ljus till ”Love is blind: Sverige”, en svensk version av streamingjättens populära realityformat. 

”Love is blind: Sverige” produceras av Mastiff med planerad inspelningsstart under 2023. I skrivande stund finns inget premiärdatum.  

– Vi är otroligt stolta och glada över att få producera ett av världens bästa dejtingprogram tillsammans med Netflix. ”Love is blind” fångar attraktionens - och till slut kärlekens - magi på ett unikt, roligt, överraskande och fängslande sätt, säger Matilda Snöwall, vd på Mastiff, i en kommentar. 

Så blir ”Love is blind: Sverige” på Netflix

”Love is blind” hade urpremiär på Netflix 2020. Den amerikanska versionen är nu inne på tredje säsongen. Formatet har även gjorts utanför USA, bland annat i Brasilien och Japan. 

”Love is blind: Sverige” ska som föregångarna vara ett program om ”singlar som vill hitta kärleken” och ”älskade för de som de är”. Målet är att hitta en passande partner att gifta sig med utan att någonsin ha varit i samma rum som den andra personen.  

– ”Love is blind” är ett ikoniskt och unikt format som har kommit att bli ett av världens mest populära dejtingprogram. Vi är så glada att ta programmet till Sverige som Netflix första realityserie på marknaden, och ser fram emot den spännande jakten på kärlek, säger Jenny Stjernströmer Björk, chef för nordiskt innehåll på Netflix, i en kommentar. 

”Love is blind: Sverige” produceras av Anna Nygren på Mastiff. Exekutiva producenter är Matilda Snöwall och Mattias Olsson.