Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Netflix bekräftar danska serien ”Baby fever” – premiär 2022

”Baby fever” är en ny dansk originalserie på Netflix med premiär 2022.
Foto: Tine Harden / Netflix
Josephine Park gör seriens huvudroll Nana.
Foto: Tine Harden / Netflix
Amalie Næsby Fick och Nikolaj Feifer är upphovsduon bakom serien. Bilden är från ett av seriens sex avsnitt.
Foto: Tine Harden / Netflix

”Baby fever”.

Det är en titeln på en ny dansk serie på Netflix med premiär senare i år – på rollistan finns svenska skådespelaren Lisa Carlehed.

– Vi föll direkt för det här projektet, säger Jenny Stjernströmer Björk, Director Nordic Original Series på Netflix.

Fertilitetsläkaren Nana är berusad när hon inseminerar sig själv med sin ex-pojkväns spermier. Beslutet är starten på en kedjereaktion av ”stora och små katastrofer”. 

Så beskriver Netflix premissen för ”Baby fever”, en ny danskspråkig originalserie med planerad premiär 2022. 

Josephine Park gör huvudrollen som Nana, medan bland andra Olivia Joof Lewerissa, Simon Sears, Charlotte Munch och Mikael Birkkjær finns på rollistan. Lisa Carlehed, som spelade en av huvudrollerna i filmen ”Utvandrarna”, medverkar även i serien. 

Så blir danska serien ”Baby fever” på Netflix

Upphovsduon Amalie Næsby Fick och Nikolaj Feifer beskriver ”Baby fever” som den den ”personliga, komiska, svåra, överraskande berättelsen om fertilitetsbehandling som vi själva har saknat.”

– Att genomgå en fertilitetsbehandling är vansinnigt tufft. Det vet vi eftersom vi har varit med om det själva, men det kan också vara en upplevelse av hopp, glädje och skratt där man kan kastas runt i så många olika känslor på så kort tid. Det är därför vi vill göra en serie där drama och komedi alltid samexisterar, för det är vår upplevelse av en fertilitetsprocess, fortsätter Næsby Fick och Feifer i en gemensam kommentar. 

Mer om handlingen: ”Den hemliga graviditeten gör att Nana kan se sina klienter i ett annat ljus, men när hennes lögner växer sig större blir det svårare och svårare för henne att navigera i dem. För första gången i sitt liv måste Nana berätta sanningen – och kanske avslöja en hemlighet som i slutändan kan kosta henne allt.”

Netflix: ”Berör viktiga universella teman”

”Baby fever”, som är på sex avsnitt, produceras av Dorthe Riis Lauridsen med Piv Bernth från Apple Tree Productions som exekutiv producent.

– Vi föll direkt för det här projektet. Det berör viktiga universella teman om att göra svåra val, föräldraskap och kärlek. Vi är också glada över att få arbeta tillsammans med begåvade Amalie Næsby Fick och Nikolaj Feifer – och att få fortsätta vårt fina samarbete med Apple Tree Productions. Vi ser fram emot att ta serien till Netflix med detta fantastiska team, säger Jenny Stjernströmer Björk, Director Nordic Original Series på Netflix.