Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nät av hemligheter och lögner i Viaplays ”Trom”

Ulrich Thomsen spelar huvudrollen i ”Trom”, en ny originalserie på Viaplay.
Foto: Viaplay / NENT Group
”Trom” har premiär 13 februari på Viaplay.
Foto: Viaplay / NENT Group
”Trom” är första dramaserien att spelas in på Färöarna.

Första dramaserien att spelas in på Färöarna.

Ulrich Thomsen i huvudrollen.

Nu har NENT Group satt ett premiärdatum för ”Trom”, Viaplays nya originalserie.

Det var i februari förra året som NENT Group bekräftade att man beställt ”Trom”, en serie baserad på Jógvan Isaksens romaner om journalisten Hannis Martinsson.

Då stod även klart att Ulrich Thomsen spelar huvudrollen, samt att Maria Rich och Olaf Johannessen har betydande roller i serien. 

Nu meddelar NENT Group att ”Trom”, som är den första dramaserien att spelas in på Färöarna, har premiär på Viaplay 13 februari. 

Kasper Barfoed och Davíd Óskar Ólafsson har regisserat de sex avsnitten efter ett manus av Torfinnur Jàkupsson och Denna Sharpe. 

Ulrich Thomsen spelar Hannis Martinsson i ”Trom” på Viaplay

Serien börjar med att journalisten Hannis Martinsson återvänder till Färöarna för att ta reda på vad som hänt Sonja á Heyggis. Hon är djurrättsaktivist och påstår i ett videomeddelande att hon är Hannis dotter. Nu är hon försvunnen. 

Vidare om handlingen: ”Väl hemma på Färöarna står det snabbt klart för Hannis att Sonjas försvinnande är omgärdat av mystiska omständigheter, och han blir indragen i en eftersökning där spåren pekar in i det lokala fiskesamhället, mot en aktivistgrupp, och inte minst mot öns mäktige affärsman Ragnar í Rong.”

”Nät av lögner och hemligheter”

Under seriens gång kommer huvudpersonen att ”hamna på kollissionskurs med den lokala polisen” samt ”gå i klinch med förundersökningsledaren Karla Mohr”. 

Väntar gör, skriver NENT Group, även ”ett nät av lögner och hemligheter”. 

Utöver nämnda skådespelare finns även Helena Heðinsdóttir, Mariann Hansen, Hans Tórgarð, Gunnvá Zachariasen och Búi Dam på rollistan. 

”Trom” produceras av REinvent med Rikke Ennis som producent och är en samproduktion med Kyk Pictures och producent Jón Hammer, True North och ZDF/ARTE. Exekutiv producent på NENT Group är Marlene Billie Andreasen.