Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nakendejtar i tv – nu ska svensk version spelas in

”Naked attraction Sverige” har planerad premiär 2022 på Discovery Plus.
Foto: Discovery Networks Sverige
Programmet går ut på att man dejtar – spritt språngnade naken.
Foto: Youtube
”Naked attraction”.
Foto: Youtube

Discovery Networks Sweden gör en svensk version av ”Naked attraction”.  

Inspelningen av dejtingprogrammet ska snart börja med sikte på premiär senare i år. 

– Vi ser fram emot ett varmt, härligt och avväpnande program med modiga deltagare som ofiltrerat vågar visa upp sina olikheter och vara stolta över sina kroppar, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent för programmet. 

En deltagare ska välja sin dejt bland flera potentiella kandidater som står avklädda bakom en vägg. 

Bit för bit hissas väggen upp. 

Det brittiska formatet ”Naked attraction” har tidigare sålts till Finland, Tyskland, Danmark, Italien, Polen och Norge – nu bekräftar Discovery Networks Sweden att man gör en svensk version med planerad premiär 2022 på Discovery Plus. 

Discovery Networks Sweden: ”Ett viktigt budskap”

– ”Naked attraction” har erövrat världen och vi är mycket stolta över att ta succén till Sverige. Naket är något helt naturligt men likväl något som skapar starka reaktioner. Det finns en skev bild av vad som anses vara ideal i dag. Med ”Naked attraction Sverige” vill vi avdramatisera nakenhet samt visa på bredden och olikheter, säger Ulrika Bokstad, exekutiv producent för programmet på Discovery Networks Sweden och fortsätter: 

– Det här är ett väldigt omtyckt program, med ett viktigt budskap – alla är olika, både på insidan och utsidan. Vi ser fram emot ett varmt, härligt och avväpnande program med modiga deltagare som ofiltrerat vågar visa upp sina olikheter och vara stolta över sina kroppar. 

”Naked attraction Sverige” produceras av Baluba

Den brittiska förlagan skapades, enligt Discovery Networks Sweden, med syfte att undersöka ”huruvida vi kan lita på våra primala instinkter för att hitta en lämplig partner”. 

Den svenska versionen ska enligt ett pressmeddelande vara ”ett program som lyfter och hyllar alla kroppars unika skönhet och därmed bryter fördomar kring kroppsideal och normer.”

Castingprocessen för att hitta deltagarna till ”Naked attraction Sverige” är i gång. Inspelningen förväntas börja inom kort. 

”Naked attraction Sverige” produceras av Baluba med Karin Victorin som producent och Mia Berg som exekutiv producent.