Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Mullvaden” får ny säsong i Discovery Plus och Kanal 5 – premiär hösten 2022

”Mullvaden” fortsätter. Nya avsnitt har premiär hösten 2022 på Discovery Plus och Kanal 5. På bilden: Ellen Bergström och Nassim Al Fakir.
Foto: Discovery Plus
Deltagarna i första nya säsongen av ”Mullvaden”.
Foto: Linus Hallsénius / Discovery+

Dags att hitta en ny mullvad.

Discovery Networks bekräftar nu att ”Mullvaden” kommer tillbaka med en ny säsong.

– En fantastisk kombination av både spänning och klurigheter och tittarna älskar verkligen att vara med i gissningsleken, säger Aron Gabrielsson, exekutiv producent för tv-programmet.

”Mullvaden” hade premiär 2000 i Kanal 5 och sändes i fyra säsonger, först med Pontus Gårdinger som programledare, sedan med Hans Fahlén. 

I juni förra året meddelade Discovery Networks att man skulle spela in en ny omgång avsnitt på Venngarn slott utanför Sigtuna. Medverkade gjorde bland andra Carina Lidbom, Anders Lundin, Edvin Törnblom, Nassim Al Fakir och Agneta Sjödin. 

Nu har Expressens Spoiler alert fått bekräftat att ytterligare en ny säsong ska spelas in med planerad premiär hösten 2022 på Discovery Plus och Kanal 5. 

Hur många eller vilka personer som medverkar i de nya avsnitten är ännu inte bekräftat. 

– ”Mullvaden” har en fantastisk kombination av både spänning och klurigheter och tittarna älskar verkligen att vara med i gissningsleken. Vi ser fram emot att maxa höstens säsong med flera nya spännings- och tävlingsmoment, en ännu lurigare mullvad och förstås en rad folkkära svenskar, säger Aron Gabrielsson, exekutiv producent för ”Mullvaden” på Discovery Networks.

Ellen Bergström vann ”Mullvaden” på Discovery Plus

I ”Mullvaden” samlas ett antal kända svenskar på Wenngarn slott utanför Sigtuna. Tillsammans ska de, som Discovery Networks Sweden skriver, ”genomföra spektakulära utmaningar och tävlingar, som kräver både fysik och klurighet, för att samla ihop till prispotten.” 

För varje lyckat uppdrag ökar prispotten, samtidigt som en av dem är mullvaden som saboterar för sina medtävlande. Den som är sist kvar kan vinna upp till en miljon kronor. 

I förra årets säsong var det Ellen Bergström som vann efter att hon avslöjat mullvaden Nassim Al Fakir.

– Det geniala och roliga med det här programmet är ju att det är en sådan utmaning för alla inblandade och att spelet krävde mycket mer psyke än förväntat, särskilt i rollen som mullvad, säger Nassim Al Fakir i en kommentar. 

”Mullvaden” produceras av Warner Bros ITVP.