Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Meningen med livet” på Viaplay förnyas – klart med säsong 2

Ulf Stenberg.
Foto: FLX / Viaplay Group
Helena af Sandeberg.
Foto: FLX / Viaplay Group
Celie Sparre.
Foto: FLX / Viaplay
Hannes Fohlin och Helena af Sandberg.
Foto: FLX / Viaplay Group

Premiär 11 december. 

Redan förnyad för en andra säsong – så här blir ”Meningen med livet” på Viaplay. 

– Jag är otrolig glad och stolt, säger Helena af Sandeberg. 

Det var i mars som Viaplay Group bekräftade ”Meningen med livet”, en ny FLX-producerad serie med Helena af Sandeberg, Celie Sparre, Ulf Stenberg och Hannes Fohlin i huvudrollerna.

Sedan dess har meddelats att första säsongen har premiär 11 december – nu kommer även besked om att ”Meningen med livet” förnyats för en andra omgång avsnitt. Inspelningen av säsong 2 är planerad att starta i början av 2023. 

– Jag är otroligt glad och stolt att Viaplay satsar så mycket på ”Meningen med livet”. Jag har älskat varje sekund av att spela livskrisande Ellen och känner igen mig mycket i hennes sökande efter sig själv och vem hon en gång var, säger Helena af Sandeberg i en kommentar och fortsätter: 

– Det ska bli otroligt roligt att fortsätta fördjupa och förädla det vi tillsammans har hittat i den första säsongen. Jag hoppas att tittarna ska tycka om att följa Ellen, Alex , Alva och Nico i deras strävanden efter kärlek och fungerande relationer. Det vi alla nånstans längtar efter. 

Så blir ”Meningen med livet” på Viaplay

I första säsongen av ”Meningen med livet” är fokus på systrarna Ellen och Alva, spelade av Helena af Sandeberg och Celie Sparre. 

Ulf Stenberg och Hannes Fohlin gör rollerna som syrrornas killar Alex och Nico

När det gäller Alva blir hon gravid via IVF och går ”all-in i rollen som blivande mamma”. Samtidigt: Ett gammalt one night stand hör av sig till Nico vilket ställer allt på sin ända.”

Om Helena af Sandebergs rollfigur: ”Ellen inser att hon inte har en aning om vem hon är eller vad hon vill längre. Efter en ständigt pågående familjecirkus är hennes egen vilja och personlighet helt enkelt totalt utraderad. Kommer Ellens jakt på vad hon vill leda till att hon förlorar sin familj på riktigt?

– ”Meningen med livet” berör svåra ämnen som de flesta av oss kan känna igen oss i; föräldraidentitet, barnlöshet, svek och att vilja göra rätt men att ändå göra fel, säger Filippa Wallestam EVP och Chief Content Officer på Viaplay Group, och fortsätter: 

– Av just den anledningen tror jag att det kommer att bli en succé på Viaplay och det känns lyxigt att redan nu kunna klargöra för våra tittare att vi kommer att få följa med dessa mycket mänskliga karaktärerna ytterligare en säsong i denna varma dramakomedi. 

De är med i ”Meningen med livet”

Eddie Åhgren regisserar ”Meningen med livet” säsong 1 efter ett manus av Maria Nygren och Tove Eriksen Hillblom. 

På rollistan finns även Chatarina Larsson, Göran Ragnerstam, Johan Jonason, Nora Rios, Jonatan Rodriguez, Madeleine Martin, Lola Zackow och Victor Iván. 

”Meningen med livet” produceras av FLX med Sussan Treschow som producent. 

https://www.youtube.com/watch?v=S9c6pSGm_gM&feature=youtu.be