Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Familjetraditionen att gestalta psykopater”

Magnus och Emilia Roosmann är båda med i ”Maskineriet” säsong 2 på Viaplay.
Foto: Anders Nicander / NENT Group
Bahador Foladi i ”Maskineriet” säsong 2. I bakgrunden syns Hanna Alström.
Foto: Anders Nicander / NENT Group
”Maskineriet” säsong 2 har premiär 2022 på Viaplay. På bilden: Roshi Hoss.
Foto: Anders Nicander / NENT Group

Far och dotter gör gemensam sak.

Nu bekräftar NENT Group att Magnus Roosmann är med i ”Maskineriet” säsong 2 – serien i vilken Emilia Roosmann gör en av de bärande rollerna.

– Vi är ju av olika generationer, olika skolor och så vidare så jag tänker att vi likt Francis och Sofia Coppola arbetar på olika sätt, men likväl med samma driv och styrkor, säger Emilia Roosmann.

Det var i augusti som NENT Group bekräftade att ”Maskineriet” får en andra säsong. Inspelningen hade då börjat med planerad premiär senare i år. 

Tillbaka i sina respektive roller är Kristoffer Joner och Julia Schacht samt Emilia Roosmann, Hanna Alström, Anastasios Soulis, Angela Kovacs och Bahador Foladi.

Nu, i ett pressmeddelande, skriver NENT Group att även Magnus Roosmann finns på rollistan. Hans rollfigur beskrivs som ”hänsynslös och rå”. 

I en kommentar säger Magnus Roosmann: 

– Det är klart att det är roligt att komma in i en populär serie där min dotter redan är etablerad sedan tidigare. Vi har ett sådant förhållande att jag gärna skulle vilja jobba med henne. Emilia är bra och verkar följa familjetraditionen att gestalta psykopater på ett trovärdigt sätt. 

Kristoffer Joner spelar Olle i ”Maskineriet”

Emilia Roosmann framhåller att hon och hennes far inte har några scener tillsammans, och säger också: 

– Vi är ju av olika generationer, olika skolor och så vidare så jag tänker att vi likt Francis och Sofia Coppola arbetar på olika sätt, men likväl med samma driv och styrkor. Estetikerna behöver inte vara likadana, gestaltningen åt samma håll. Men grunden vi står på är densamma. När han gör ”Gudfadern” gör jag ”Lost in translation”, båda mästerverk, men av helt olika skäl.  

”Maskineriet” säsong 2 börjar med att Kristoffer Joners rollfigur avtjänar ett fängelsestraff i Sverige. Han hoppas bli frigiven. 

Då: Anklagad för ett mord hans exfru Monika begått. 

Kort därefter, och under en rättegång: ”Olles och Monikas son Jimmy har tagit en skolklass som gisslan och hotar att spränga dem alla, om inte Olle och hans mamma Monika släpps.”

”Maskineriet” säsong 2 har premiär 2022 på Viaplay

Utöver nämnda skådespelare finns även Roshi Hoss, Antti Reini, Angela Kovács, Ellen Jelinek och Karin Foladi Bengtsson på rollistan för ”Maskineriet” säsong 2, som är på sex avsnitt. 

Richard Holm regisserar serien efter manus av Niclas Ekström, Gunnar Svensén och Kartin Aspenström. 

”Maskineriet” säsong 2 produceras av Martin Persson och Mia Welin med Miira Paasilinna som exekutiv producent för Anagram Sverige. Jon Petersson är exekutiv producent för NENT Group.