Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Madeleine Martin spelar Jana Berzelius i Viaplays ”Jana - Märkta för livet”

Madeleine Martin spelar Jana Berzelius i ”Jana – Märkta för livet” på Viaplay.
Foto: Johan Paulin / Viaplay Group
På rollistan finns även Johan Ulveson, Sigrid Johnson och Pernilla August.
Foto: Johan Paulin / Viaplay Group
”Jana – Märkta för livet” baseras på Emelie Schepps roman ”Märkta för livet”.
Foto: Johan Paulin / Viaplay Group
Henrik Björn och Felix Herngren regisserar ”Jana – Märkta för livet”.
Foto: Viaplay Sverige

Madeleine Martin som Jana Berzelius. 

Johan Ulveson, Pernilla August, Moa Gammel och Gulbaggevinnaren Sigrid Johnson på rollistan. 

Nu bekräftar Viaplay Group fler detaljer om ”Jana – Märkta för livet”.  

Det var i november som Viaplay Group meddelade att man beställt en dramaserie baserad på Emelie Schepps roman ”Märkta för livet” och producerad av FLX. 

Felix Herngren och Henrik Björn är upphovsmän och regisserar de sex avsnitten efter manus av Maria Karlsson, Daniel Sawka och Charlotte Lesche. Inspelningen har pågått under senhösten och vintern i Norrköping. 

De gör rollerna i ”Jana – Märkta för livet” på Viaplay

Nu bekräftar Viaplay Group att Madeleine Martin spelar huvudrollen som Jana Berzelius. 

På seriens rollista finns även August Wittgenstein, Fredrik Hallgren, Moa Gammel samt Peshang Rad, Johan Ulveson, Pernilla August, Suzanne Reuter, Mahmut Suvakci, Thure Lindhardt, Zlatko Buric och Sigrid Johnson, hon som tilldelades en Guldbagge för huvudrollen i ”Comedy queen”. 

– Jag har velat jobba med både Henrik och Felix länge, och är så imponerad av teamet på set. Det är ett privilegium att jobba med dem och dessa fantastiska skådespelare, säger Madeleine Martin i en kommentar. 

Så blir ”Jana – Märkta för livet” på Viaplay

”Jana – Märkta för livet” fokuserar på rollfiguren Jana Berzelius, hon som jobbar som assisterande åklagare och deltar i utredningen av mordet på högt uppsatt chef för Migrationsverket. 

Mer om handlingen: ”När kroppen efter den misstänkte hittas känner Jana igen något på hans ärrade kropp. Ju längre in i utredningen hon kommer, desto mer inser hon att det har med henne själv att göra och hon tvingas nu gräva i sin egen förträngda barndom och för att förstå sitt förflutna måste hon hitta mördaren – innan polisen gör det.”

– Det känns otroligt spännande att vi filmatiserar Emelie Schepps thrillerroman om Jana Berzelius, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Offier på Viaplay Group, och fortsätter: 

– Inspelningarna känns minst sagt lovande och denna internationella actionthriller har ett supermeriterat och passionerat team både framför och bakom kameran. Nu vill jag snabbspola fram till premiären för att se resultatet. 

”Jana – Märkta för livet” produceras av FLX i samproduktion med Viaplay och med stöd från Norrköpings filmfond. 

Sussan Treschow och Elin Kvist är producent respektive exekutiv producent för serien. I den senare kategorin hittas även Emelie Schepp, Erik Barmack på Wild Sheep, Martin Rea på Reaz och Lotta Dolk för Viaplay. 

”Jana – Märkta för livet” förväntas ha premiär 2023 på Viaplay. Ännu finns inget exakt premiärdatum. 

Svenska serier att se fram emot 2023: