Så blir nya ”Ligga” med Amy Deasismont och Ulla Skoog

Ulrikke Falch och Amy Deasismont på en bild från ”Ligga”, en ny serie som har premiär 25 december på Discovery Plus.
Foto: Malin Gutke / Discovery Plus

”Ligga” med Clara Henry och Ulrikke Falch har premiär 25 december på Discovery Plus. Nu bekräftas att bland andra Amy Deasismont, Rebecka Hemse och Ulla Skoog finns på seriens rollista.

I april bekräftade Discovery Networks Sweden en ny originalserie i vilken Clara Henry och norska skådespelaren Ulrikke Falch, mest känd som Vilde i ”Skam”, spelar huvudrollerna. 

Därefter kom beskedet att serien fått titeln ”Ligga” och att den har premiär 25 december på Discovery Plus. 

Nu bekräftas ytterligare namn på rollistan. 

Ulrikke Falch spelar Line i ”Ligga”

”Ligga” beskrivs som en dramakomedi om ”hjärtesorg, sex, dejting och konstens att komma över sitt ex”. 

Mer om handlingen, i vilken Ulrikke Falch spelar 24-åriga Line, som precis blivit dumpad av sin flickvän Julia: ”Livet har rasat och allt Line vill är att bli tillsammans med sitt ex igen. Det tycker hennes närmaste vän Elin (Clara Henry) är en mycket dålig idé.”

Vidare: ”Istället kommer hon på den något okonventionella planen att starta och styra ett Tinder-konto i Lines namn och se till att hon får ligga sig lycklig igen. Ett nytt ligg i veckan i två månader kommer definitivt vara framgångsreceptet som botar Lines hjärtesorg.”

Med hopp om att kunna ”ligga sig lycklig” kommer Line bland annat träffa Destiny, spelad av Amy Deasismont. Andra rollfigurer som passerar hennes väg spelas av Dilan Apak, Rebecka Hemse, Tina Pour Davoy, Ayanna Ahmed, Ulla Skoog, Maia Hansson Bergqvist, Kirsti Torhaug och Evelyn Mok. 

Lina Åström regisserar ”Ligga”

Aron Gabrielsson är exekutiv producent för ”Ligga” och säger i en kommentar:

”Jag kan inte nog understryka hur glada och stolta vi är över att få göra en serie med Clara Henry och Ulrikke Falch i huvudrollerna. De och alla i den otroligt fina casten gör fantastiska rolltolkningar. Hela teamet har gjort fantastiska insatser, såväl bakom som framför kameran. Vi ser väldigt mycket fram emot premiären.”

Lina Åström har skrivit manus och regisserat ”Ligga”. Hon har tidigare, bland annat, producerat och varit medförfattare för ”Sjukt oklar”, skrivit för SVT-julkalendern ”Storm på Lugna gatan” samt flera avsnitt av ”Agenterna” liksom producerat serien ”Filip & Mona”.

”Ligga” produceras av Breakable Films och Art&Bob.