Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Klara Elvgren svarar på kritiken mot ”FBOY island Sverige”

Klara Elvgren är programledare för ”FBOY Island Sverige”.
Foto: Linus Hallsenius / HBO Max
”FBOY Island Sverige” har premiär 19 januari 2023 på Discovery Plus, Kanal 11 samt HBO Max.
Foto: Linus Hallsenius / HBO Max
Klara Elvgren svarar på kritiken mot ”FBOY Island Sverige”.
Foto: Warner Bros. Discovery

Efter beskedet om ett svenskt ”FBOY island”: 

Nu svarar programledaren Klara Elvgren på kritiken mot programmet. 

– Fokus i det här programmet är inte ens på männen. Fokus är på de här tre starka kvinnorna, säger Klara Elvgren till Expressen Nöje. 

Hon blev jätteglad. 

Det här hade länge varit Klara Elvgrens dröm och mål. Hon, som på sociala medier använder sig av namnet Tan by Klara, hade strävat efter att bli programledare och nu hade frågan äntligen kommit. 

Det som lades till: det är för en svensk version av ”FBOY island”. 

– Även jag blev så där, ”vad är det här?”. Men när jag förstod hela idén, var det i stället: ”shit, kul, det här är något för mig”, säger Klara Elvgren. 

”FBOY island” är ett realityprogram som utspelas på en ö där tre kvinnor får sällskap av en grupp män. Hälften av killarna ska vara där för att hitta kärleken, medan andra halvan är så kallade ”fboys” som endast är på plats för att ta hem programmets vinstpengar. 

Deltagarna i ”FBOY Island Sverige”

Expressen Nöjes Spoiler alert har tidigare kunnat berätta att de tre kvinnorna som medverkar är Olivia Jakobsson, 26, Theresé Samuelsson, 32 och Awa Touray, 24. 

Klara Elvgren: 

– Här får tjejerna det svart på vitt: vilka killar söker kärlek och vilka är med bara för pengarna. Den sanningen får du inte verkliga livet. Här är det tre starka, härliga tjejer som vågar stå på sig och säga vad de tycker och känner. Det tycker jag att man ska ta med sig. Man ska inte vara rädd för vad andra tycker. 

Första inspelningsdagen, vad kände du då?

– Jag var jättenervös. Att vara programledare för ”FBOY island” har varit mer än att bara vara programledare. Jag ska roasta killarna, jag ska vara ganska rapp i käften. Jag har en roll i det här programmet, vilket varit roligt men också en utmaning. 

– Det som var extra roligt var att jag fick vara mig själv. Jag behövde inte bara gå efter ett manus utan får säga vad jag tänker och tycker om vissa killar. Jag har själv dejtat några fboys och när jag hörde vissas kommentarer kunde jag känna: ”dig ska jag sätta dit”. 

Olivia Jakobsson.
Foto: Warner Bros. Discovery
Theresé Samuelsson.
Foto: Warner Bros. Discovery
Awa Touray.
Foto: Warner Bros. Discovery

Det var i april som Warner Bros. Discovery meddelade att man beställt en svensk version av ”FBOY Island”. Snabbt kom kritiken, framför allt på sociala medier. 

Klara Elvgren svarar på kritiken mot svenska ”FBOY island”

Influencern Moa Lindgren, som vann den stoppade säsongen av ”Paradise Hotel”, sade senare bland annat att hon var ”ledsen, arg och besviken på det nya konceptet”. 

Nu bemöter programledaren Klara Elvgren, 32, kritiken:  

– Det var självklart jättetråkigt. Alla i produktionen hade jobbat hårt och länge med det här och vi hade haft jättekul. Jag var där och visste vad det här programmet handlar om, jag vet hela idén och då är det tråkigt att folk dömer ut en hel programidé utifrån ett namn, säger Klara Elvgren till Expressen Nöjes Spoiler alert och fortsätter: 

– Samtidigt var det ganska väntat efter vad som hänt inom realitygenren överlag. Jag tror att när folk har sett programmet och förstår idén så kommer de förhoppningsvis att ändra sig. 

En del av kritiken som lyftes i samband med att programmet presenterades snuddade vid att programmet kommer låta männen bete sig illa mot kvinnorna. Hur ser du på den kritiken? 

– För det första: fokus i det här programmet är inte ens på männen. Fokus är på de här tre starka kvinnorna.

– För det andra: fboys i det här programmet är snarare killar som inte är redo att binda sig. De har kanske precis kommit ur ett förhållande och kanske inte är redo att satsa på ett nytt utan hellre tar pengarna för att de kanske vill köpa en lägenhet. Det är inte så att det är dåliga män bara för att de är med i programmet som fboys. 

Känner du dig trygg nog med första säsongen så att du kan tänka dig att fortsätta som programledare skulle ”FBOY island Sverige” få en andra säsong? 

– Absolut. Jag är jättetrygg. Allt var under extremt kontrollerade former, något som jag verkligen la märke till. Det är knappt någon alkohol involverad, tjejerna och killarna bor inte ihop och när de träffas är det under extremt kontrollerade former.

”FBOY Island Sverige” har premiär 19 januari 2023 på Discovery Plus, Kanal 11 samt HBO Max. Programmet produceras av WBITVP Sweden.