Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Första bilderna – så här blir prisade romanen som serie

Pernilla August och Rolf Lassgård spelar Annie och Birger i SVT-serien ”Händelser vid vatten”.
Foto: Johan Paulin / SVT
”Händelser vid vatten” har premiär vintern 2022/2023 i SVT. Mikael Marcimain regisserar de sex avsnitten.
Foto: Johan Paulin / SVT
Rollfiguren Annie spelas som ung av Asta August. Här syns hon med Christian Sundgren och Alva Adermark som gör rollerna som Dan och Mia.
Foto: Johan Paulin / SVT

Rolf Lassgård och Pernilla August på rollistan.

Mikael Marcimain som regissör.

SVT-serien ”Händelser vid vatten” har premiär till vintern – här är första bilderna.

En midsommarnatt i början av 1970-talet i den lilla byn Svartvattnet. 

Ett brutalt dubbelmord vid en älvstrand. 

När polisen försöker utreda brottet: Tystnad från ortsbefolkningen. 

När Kerstin Ekmans prisade roman ”Händelser vid vatten” blir tv-serie finns bland andra Pernilla August, Rolf Lassgård, Asta August, Alba August, Christian Sundgren och Alva Adermark på rollistan. 

Nu kan Expressens Spoiler alert visa de första bilderna från de sex avsnitten, som har planerad premiär vintern 2022/2023 i SVT. 

SVT om ”Händelser vid vatten” som tv-serie

Mer om handlingen: ”Morden förblir olösta, men händelsen kommer under lång tid att kasta en mörk skugga över några av människorna i byn. När en man som lämnade byn den ödesdigra midsommarnatten återvänder 18 år senare, sätter det i gång en kedja av händelser som åter riktar ljuset mot dubbelmordet många år tidigare. Vad hände egentligen den där midsommarnatten i den lilla byn?”. 

– Kerstin Ekmans ”Händelser vid vatten” har betytt väldigt mycket för väldigt många människor. För vissa har thrillern varit det centrala, för andra är det karaktärerna och det suggestiva landskapet som dröjt sig kvar, har Anna Croneman, programchef på SVT Drama tidigare sagt i en kommentar och fortsatt: 

– Nu ska den fantastiska romanen äntligen bli en tv-serie, och med en lång rad namnkunniga personer både bakom och framför kameran. Roligast av allt är att den här berättelsen ganska snart ska få möta en ny, stor publik.

”Händelser vid vatten” började spelas i somras i Norrbotten. Mikael Marcimain regisserar serien efter ett manus av Maren Louise Käehne. 

”Händelser vid vatten” produceras av Apple Tree Productions AB i samproduktion med SVT, Film Pool Nord, ARD/Degeto och med stöd av Nordisk Film & TV Fond.