Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Första bilden på Skarsgård och Stiernstedt i Viaplay-serien om Börje Salming

Foto: Jenny Unnegård / Viaplay
Valter Skarsgård.
Foto: FREDRIK SANDBERG /TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är första bilden på Valter Skarsgård och Hedda Stiernstedt i Viaplays serie om Börje Salming. 

Nu bekräftas även att Oscar Skagerberg, Pelle Holmström och Simon Lööf finns på rollistan. 

– Det här är en stark historia om två modiga människor som kastar sig ut i det okända under en tid när väldigt få svenskar flyttade till den delen av världen, säger Hedda Stiernstedt. 

Det var i april förra året som Viaplay Group meddelade att man beställt en dramaserie om Börje Salmings liv. Redan då stod klart att Valter Skarsgård spelar huvudrollen och att Amir Chamdin regisserar efter ett manus av Martin Bengtsson. 

Sedan dess har bekräftats att Jason Priestley – mest känd som Brandon Walsh i ”Beverly Hills” – finns med på rollistan. 

Nu har Expressen Nöjes Spoiler alert fått bekräftat att Hedda Stiernstedt gör en av de betydande rollerna i serien. Inspelningen pågår för tillfället i Toronto. 

Stiernstedt om Viaplay-serien om Börje Salming

Stiernstedt spelar Börje Salmings första fru, Margitta Wendin, senare Salming. De träffades i Gävle och Wendin var en av de viktigaste pusselbitarna när Salming tog steget från Brynäs till spel i NHL. 

– Det här är en stark historia om två modiga människor som kastar sig ut i det okända under en tid när väldigt få svenskar flyttade till den delen av världen. Och Margitta är en väldigt spännande och välskriven karaktär, säger Hedda Stiernstedt i en kommentar och fortsätter: 

– Nu när vi är här på plats i Toronto så märker vi ju också hur oväntat lika jag och Valter är Börje och Margitta som unga, när det reste hit. Det ska verkligen bli en ära att vara en del av den här fina berättelsen och jag är så glad att äntligen få jobba med Amir och hela det duktiga teamet. 

Fler skådespelare som medverkar i serien: Oscar Skagerberg, Pelle Holmström, Simon Lööf, Kelly van der Burg och A.C. Peterson. 

Valter Skarsgård och Jason Priestley.
Foto: FREDRIK SANDBERG /TT / TT NYHETSBYRÅN
Hedda Stiernstedt.
Foto: OLLE SPORRONG

Merparten av Viaplay-serien om Börje Salming utspelas på 1970-talet och ska skildra hur Salming ”på 1970-talet som en av de första européerna flyttade över Atlanten och bokstavligen slog sig in i den hårdföra hockeyligan.”

Serien produceras av Warner Bros. ITVP Sweden med Johanna Wennerberg som producent. Exekutiv producent på Viaplay Group är Sara Askelöf. Planerad premiär är det 2023.