Första bilderna på Felix Sandman i ”Last light” på Viaplay

Foto: Klara Cvrckova / Viaplay
Foto: Klara Cvrckova / Viaplay Group
Foto: Klara Cvrckova / Viaplay Group
Foto: Klara Cvrckova / Viaplay Group

Matthew Fox och Joanne Froggatt. 

Felix Sandman. 

Här är första bilderna på ”Last light”, en ny dramaserie med premiär till hösten på Viaplay. 

”Lost”. 

”Downton abbey”. 

”Game of thrones” och ”Jack Ryan”. 

Viaplay Groups ”Last light” – serien är en samproduktion med bland annat Peacock – samlar ett imponerade gäng personer som tidigare varit involverade i några av tv-historiens mest sedda serier. 

Mitt i allt: Felix Sandman. 

– Storyn är så himla bra och det känns väldigt kul att jag har fått vara en del av detta. Det är min första internationella roll på engelska så det känns så klart stort, fett och nervöst, säger Felix Sandman i en kommentar. 

Så blir ”Last light” med Felix Sandman på Viaplay

”Last light” tar sin utgångspunkt i att oljekemisten Andy Yeats reser till Mellanöstern för att undersöka problem med oljereserver. Detta blir startpunkten på vad som beskrivs som ”världskatastrof”. 

Om handlingen: ”Det som till en början verkar vara ett litet fel på oljan, utvecklar sig snabbt till ett enormt problem – och han inser att världen står inför en omfattande oljekris.”

Mer: ”Till följd av detta kollapsar inte enbart världsekonomin utan tillgången till livsnödvändigheter så som el, energi, transport, mat och medicin försvinner abrupt. Samtidigt som Andy kämpar med att hitta orsaken står hans familj inför egna stora utmaningar.”

Felix Sandmans rollfigur heter Ashly Wiles och är en av seriens miljöaktivister. 

Matthew Fox, Joanne Froggatt och Tom Wlaschiha liksom Alyth Ross, Taylor Fay, Amber Rose Revah, Victor Alli och Hakeem Jomah finns på rollistan. 

”Last light” baseras på Alex Scarrows roman med samma titel och regisseras av Dennie Gordon. Patrick Massett och John Zinman är seriens showrunners. Inspelningen skedde i Prag, Abu Dhabi och Paris. 

”Last light” produceras av MGM International Television Productions i samarbete med Peacock, Viaplay Group, MBC och STAN och distribueras internationellt av MGM. Exekutiv producent på Viaplay är Isabelle Hultén.