Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet om ”FBOY Island Sverige” – de är med och då är det premiär

Klara Elvgren är programledare för ”FBoy Island Sverige”.
Foto: Linus Hallsenius / HBO Max
Axel Eriksson.
Foto: Margareta Bloom Sandebaeck / Warner Bros. Discovery
Christina Sulebakk.
Foto: MICHAEL LANGHOFF / Warner Bros. Discovery

Warner Bros. Discovery har tagit ett unikt beslut för ”FBOY Island Sverige”. 

Nu finns ett premiärdatum för omdebatterade programmet – här är de tre kvinnor som medverkar. 

– ”FBOY Island” är ett nyskapande och humoristiskt dejtingprogram som vi är övertygade om att realitypubliken kommer älska, säger Axel Eriksson, VP Content and Programming på Warner Bros. Discovery Sverige.

Det var i april som Warner Bros. Discovery meddelade att HBO Max gör en svensk version av ”FBOY Island”. 

Programledare: Klara Elvgren, entreprenör och känd på sociala medier som Tanbyklara. 

Då har ”FBOY Island Sverige” premiär

Nu har Expressen Nöjes Spoiler alert fått bekräftat att ”FBOY Island Sverige” kommer ha premiär 19 januari 2023 och då på Discovery Plus, Kanal 11 samt HBO Max. 

– Det känns fantastiskt och lyxigt att nu kunna erbjuda detta premiumprogram på både Discovery Plus och Kanal 11. ”FBOY Island” är ett nyskapande och humoristiskt dejtingprogram som vi är övertygade om att realitypubliken kommer älska, säger Axel Eriksson, VP Content and Programming Warner Bros. Discovery Sverige.

Beslutet är unikt på så sätt att det är första gången sedan WarnerMedia och Discovery Inc. gick samman och bildade Warner Bros. Discovery som en svensk originalserie sänds både på Discovery Plus och HBO Max. 

– Content sharing är ett naturligt nästa steg när Warner Bros. Discovery som ett gemensamt bolag växer fram och tar form, och just här i Norden har vi en unik position med inte bara en, utan två starka streamingplattformar och dessutom flera populära linjära kanaler vi kan publicera vårt innehåll på, säger Christina Sulebakk, GM Warner Bros. Discovery Nordics och fortsätter: 

– Vi är väldigt stolta över det här programmet och allt annat innehåll vi producerar inom Warner Bros. Discovery, och på det här viset når vi en unikt stor andel av tittarna.

Awa Touray.
Foto: Warner Bros. Discovery
Olivia Jakobsson.
Foto: Warner Bros. Discovery
Theresé Samuelsson.
Foto: Warner Bros. Discovery

”FBOY Island” utspelas på en ö där tre kvinnor får sällskap av en grupp män. Hälften av killarna ska vara där för att hitta kärleken, medan andra halvan är så kallade ”fboys” endast på plats för att ta hem programmets vinstpengar.  

Under programmets gång ska de tre kvinnorna dejta männen i hopp om att hitta ”äkta kärlek”. 

Deltagarna i ”FBOY Island Sverige” på Discovery Plus

Expressen Nöjes Spoiler alert kan nu berätta att de tre kvinnorna som medverkar i svenska ”Fboy Island” är Olivia Jakobsson, 26 och handläggare; Theresé Samuelsson, 32 och butikschef samt koordinator; Awa Touray, 24 och modell samt konsult. 

Mer om vad som väntar i programmet: ”En efter en röstar tjejerna ut killarna, med ett tydligt mål: att avslöja och skicka hem alla fboys tills endast de som verkligen vill ha kärlek står kvar.” 

Vidare: ”Men vad händer om du får känslor för nån som inte är redo att vara seriös? Vad händer om nån som kommit för pengarna hittar drömtjejen på vägen? Kan man bryta sig ur gamla dejtingmönster?”. 

– Det känns som att dejtingscenen alltför länge har dominerats av osköna snubbar som tror att dom kan göra precis vad dom vill och komma undan med det, säger Olivia Jakobsson i en kommentar och fortsätter: 

– Det är hög tid att börja ställa dom till svars för sina beteenden, sin mentalitet och framför allt: sin syn på tjejer.  Att som här dessutom göra det med en stor portion humor och en fet prispott i grunden är bara positivt. 

”FBOY Island Sverige” produceras av WBITVP Sweden. Exekutiva producenter är Annelies Sitvast och Christian Wikander. Första säsongen är på tio avsnitt.