Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”En man som heter Ove” med Hanks – nya detaljer

Tom Hanks spelar huvudrollen i den amerikanska filmen ”En man som heter Ove”. Här syns han med Rita Wilson, som producerar filmen.
Foto: JORDAN STRAUSS / AP TT NYHETSBYRÅN
Rolf Lassgård i ”En man som heter Ove”.
Foto: JOHAN BERGMARK / C MORE
Hannes Holm, Bahar Pars och Rolf Lassgård i Los Angeles inför Oscarsgalan.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
Regissören Marc Forster.
Foto: Amanda Friedman / SF Studios

Tom Hanks spelar huvudrollen i den amerikanska versionen av Fredrik Backmans roman ”En man som heter Ove”.

Nu bekräftar SF Studios att Marc Forster regisserar filmen.

– När jag första gången läste boken, blev jag hänförd av tanken att vänskap har kraften att förändra en persons liv, säger Marc Forster.

Det är ett pressmeddelande som SF Studios berättar att den amerikanska versionen av ”En man som heter Ove” rör på sig. 

Sedan tidigare är det klart att Tom Hanks spelar huvudrollen. Nu bekräftas att Marc Forster regisserar filmen efter ett manus av David Magee. Duon har tidigare gjort Oscarsnominerade ”Finding Neverland” tillsammans. 

Inspelningen av ”A man called Ove” är planerad att börja senare i år och beskrivs av SF Studios som en av de ”mest påkostade filmerna ett nordiskt filmbolag någonsin har producerat”. 

Fredrik Wikström Nicastro, producent för filmen på SF Studios, i en kommentar: 

– Marc har skapat många filmer som vi verkligen älskar. Hans unika förmåga att berätta mänskliga historier som publiken starkt berörs av gör honom till den perfekta filmskaparen för denna älskade berättelse.

Redan i september 2017 bekräftades att Tom Hanks gör filmens huvudroll och att han finns med som producent för filmen via bolaget Playtone, som Hanks äger tillsammans med Gary Goetzman. 

Rita Wilson: Det är en ära att producera ”En man som heter Ove”

Filmen produceras av SF Studios och är en samproduktion med Rita Wilson, Playtone och 2DUX2. 

– Fredrik Backman har skrivit en roman som har berört och inspirerat oändligt många läsare, inklusive mig själv, genom sin romanfigur Ove och det mänskliga i berättelsen, säger Rita Wilson i pressmeddelandet och fortsätter: 

– Jag eftersträvar alltid att göra filmer som ger människor glädje och som förhoppningsvis skapar en gemensam upplevelse av att känna igen sig själv i andra. Det är en ära att få producera den här filmen och ta ut den till en stor publik över hela världen. 

Rolf Lassgård spelade Ove i svenska versionen

Fredrik Backmans roman ”En man som heter Ove” har sålt i mer än sju miljoner exemplar. Boken placerade sig på New York Times bestsellerlista i 77 veckor. 

Den svenska filmatiseringen med Rolf Lassgård i huvudrollen hade premiär i december 2015. Filmen, som regisserades av Hannes Holm, sågs av 1,7 miljoner biobesökare i Sverige, var nominerad i två Oscarskategorier och den mest inkomstbringande utländska filmen i USA 2016.