Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”En helt vanlig familj” blir tv-serie på Netflix med premiär 2023

Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann / Netflix

Mattias Edvardssons roman ”En helt vanlig familj” blir miniserie på Netflix.

Alexandra Karlsson Tyrefors, Lo Kauppi och Björn Bengtsson spelar huvudrollerna – premiär är det 2023. 

– Jag känner vördnad för skådespelarna och jag har den där känslan av att få vara med om något stort, då nya filmstjärnor föds, säger regissören Per Hanefjord.

Det är i ett pressmeddelande som Netflix bekräftar att Mattias Edvardssons spänningsroman ”En helt vanlig familj” ska bli serie. 

Anna Platt och Hans Jörnlind har skrivit seriens manus, medan Per Hanefjord regisserar. Alexandra Karlsson Tyrefors gör rollen som Stella Sandell medan Lo Kauppi och Björn Bengtsson spelar Stellas föräldrar Ulrika och Adam Sandell. 

”En helt vanlig familj” spelas in i Lund med planerad premiär 2023 på Netflix. 

Så blir ”En helt vanlig familj” på Netflix

Netflix skriver att serien handlar om prästen Adam, advokaten Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. Familjen lever ett till synes perfekt liv i en villaförort utanför Lund. 

Men: ”En dag förändras allt när Stella hamnar i häktet, anklagad för mord. Hennes förtvivlade föräldrar vet inte vad de ska göra. Vad har egentligen hänt? De vill hjälpa Stella till varje pris, men frågan är om de verkligen känner sin dotter. Eller varandra.”

– Jag är djupt tacksam för att få stå för regin på det här projektet. Mattias bok, manuset och den fantastiska skådespelarensemblen ger de bästa av förutsättningarna för en stark tv-serie, säger regissören Per Hanefjord i en kommentar och fortsätter: 

– Från första mötet med berättelsen har jag uppskattat att den verkligen har något på hjärtat, att den lyfter komplexa frågor, erbjuder karaktärsdjup och hela tiden med engagerade spänning.

Edvardsson om Netflix-serien ”En helt vanlig familj”

”En helt vanlig familj” produceras av Jarowskij med Anna Sofia Mörck som producent. 

Mattias Edvardssons – författaren är även exekutiv producent för serien – roman gavs ut 2018 på Forum förlag och har sålts i över 550 000 exemplar. 

– Vi har ett väldigt starkt manus och en fantastisk regissör i Per Hanefjord som brinner för berättelsen. Det var viktigt för mig att serien spelas in i Lund där boken utspelar sig. Dessutom hoppas jag att några unga, oerhört talangfulla skådespelare ska få sina genombrott i serien, säger Mattias Edvardsson.