Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Den som dräper – Mörkret” får säsong 3 på Viaplay – premiär 2023

Foto: Per Arnesen / NENT Group

Viaplays danska serie ”Den som dräper” förnyas.

De nya avsnitten har premiär våren 2023.

– En säsong där ingenting är som det verkar, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Det var 2011 som en första omgång av ”Den som dräper” sändes i Danmark för att senare visas i TV4 i Sverige. 

I april 2018 meddelade NENT Group att man beställt en fristående fortsättning med titeln ”Den som dräper – Mörkret”. Första omgången blev en av Viaplays mest sedda originalserier. 

Säsong 2 hade premiär 2021. Rollistan hade då fyllts på med bland andra norska skådespelaren Tobias Santelmann, medan Natalie Madueño fortsatte spela huvudrollen som Louise Bergstein, en psykolog som specialiserat sig på att profilera förövare och mördare.

Så blir ”Den som dräper – Mörkret” säsong 3 på Viaplay

Nu bekräftar NENT Group att man beställt en tredje säsong med planerad premiär våren 2023 på Viaplay. Madueño fortsätter i rollen som Louise Bergstein, samtidigt som Simon Sears ska spela utredningsledaren Frederik Havgaard. 

Utgångspunkten för de nya avsnitten är ett brutalt mord på ett medelålders par som leder till en ” en hektisk utredning”. 

Mer om handlingen: ”Trots att Louise lider av ångest efter sitt senaste mordfall, är hon fast besluten att vara en del av teamet med polisen. Tillsammans med Frederik inleder hon jakten på mördaren, som visar sig vara en desperat ung man med flera mörka hemligheter på sitt samvete.”

Natalie Madueño om ny ”Den som dräper”

– Den tredje säsongen av ”Den som dödar - Mörkret” tar titeln till nya höjder. Louise själv pressas in i ett mörker för att göra upp med sitt förflutna samtidigt som handlingen tar en överraskande vändning. Jag ser fram emot att dela den nya säsongen av en av våra absolut mest omtyckta serier med tittarna. En säsong där ingenting är som det verkar, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Ina Bruhn fortsätter som huvudförfattare för ”Den som dräper – Mörkret”, medan Mads Kamp Thulstrup är huvudregissör för säsong 3. Serien produceras av Miso Film. Producenter är Peter Bose, Jonas Allen och Caroline Schlüter. 

– Förra säsongen gick Louise igenom en traumatisk upplevelse, och i den här säsongen måste hon möta efterspelet av det. Det är en mycket mer sårbar och mänskligare version av Louise vi får se nu, som måste konfrontera sina egna inre demoner och sitt förflutna. Till den grad att hon måste bestämma sig för hur hon vill leva livet i framtiden, säger Natalie Madueño om säsong 3 i en kommentar.