Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet om nya ”Beck” – så blir ”Dödsfällan” på C More

”Beck – Dödsfällan” har premiär 25 december på C More.
Foto: Johan Paulin / C More
Martin Wallström och Jennie Silfverhjelm.
Foto: Johan Paulin / C More
Peter Haber och Valter Skarsgård i ”Beck – Dödsfällan”.
Foto: Johan Paulin / C More

”Beck” fortsätter. 

Nu bekräftar C More ”Dödsfällan” – den första av fyra nya filmer. 

Det här är vad som väntar. 

– I den nya säsongen utsätts Beckgruppen för både yttre och inre utmaningar, var går egentligen gränsen för en polis emotionella engagemang och vad händer när en människas moraliska kompass kollapsar och känslorna tar över, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More.

Det var i februari som C More meddelade att fyra nya ”Beck”-filmer skulle spelas in. 

Nu bekräftas att den första av dessa, ”Beck – Dödsfällan”, har premiär på juldagen. 

Tillbaka i sina respektive roller är Peter Haber, Valter Skarsgård, Kristofer Hivju, Jennie Silfverhjelm och Martin Wallström, medan Maria Sundbom Lörelius är en av skådespelarna vars rollfigur kommer ha betydelse för handlingen.

När ”Beck” återvänder har Vilhelm Beck, spelad av Valter Skarsgård, börjat jobba som polisaspirant. När han och handledaren Trine blir kallade till ett inbrott upptäcker Vilhelm en död 17-årig pojke. 

Mer om vad som väntar: ”Vilhelm känner sig djupt påverkad av situationen. Han vill bidra i utredningen mer än vad hans handledare säger okej till, vilket leder till oanade konsekvenser. Den döde pojkens pappa är förtvivlad och har inte en aning om vad hans son kan ha varit inblandad i.”

Jennie Silfverhjelm om nya ”Beck”-filmerna på C More

– Generellt tycker jag att alla karaktärer har fördjupats, våra historier har slipats till och jag tror att ”Beck” är på väg att gå in i en ny era, vilket känns mycket spännande. Med Valter Skarsgård ombord har en ny dynamik i ”Beck” skapats, vilket jag tror kommer bidra till att ännu fler vill se filmerna, säger Jennie Silfverhjelm i en kommentar. 

På rollistan finns även Martin Wallström, Ingvar Hirdwall, Elmira Arikan, Jonas Karlsson och Rebecka Hemse samt Anna Asp och Måns Nathanaelson. 

”Beck – Quid Pro Quo” har premiär våren 2023

Rollfiguren Jenny, spelad av Anna Asp, är nybliven mamma i ”Beck – Dödsfällan” och ska begå ”ett ödestiget misstag som visar sig få riktigt allvarliga konsekvenser.”

C More bekräftar även att ”Beck”-film nummer 48, som fått titeln ”Quid Pro Quo”, har premiär våren 2023. 

”Beck – Dödsfällan” bygger på en idé av Peter Arrhenius, som även skrivit manus. Niklas Ohlson regisserar filmen, som produceras av  Francy Suntinger på Filmlance International, en del Banijay. 

Fredrik Agetoft är utvecklingsproducent för ”Beck”, som är en samproduktion mellan C More, TV4, Filmlance och Nordisk Film Production i samarbete med ZDF, DR, TV2 Norge, Nordisk Film Distribution och Banijay Rights. Beck distribueras internationellt av Banijay Rights.