Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Alba August och Marco Ilsø i ”Bullshit” – premiär 2023 på Viaplay

Alba August gör en av huvudrollerna i ”Bullshit”. Serien har premiär 2023 på Viaplay.
Foto: Søren Nagel / Viaplay Group
Alba August.
Foto: DUYGU GETIREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Alba August och Marco Ilsø. 

En berättelse om mc-kriget i Danmark under första halvan av 1980-talet.

Så här bli ”Bullshit” – serien har planerad premiär 2023 på Viaplay. 

Viaplay Group bekräftar nu ”Bullshit”, en dansk originalserie med Alba August i en av huvudrollerna. 

Serien baseras på boken ”Bullshit – historien om en familj” och handlar om ”Danmarks första stora mc-krig på 1980-talet” och beskrivs som berättelsen om rolösa ungdomar på Vestamager som söker gemenskapens omfamning, först i ungdomsklubbar, senare i mc-klubben Bullshit. 

I fokus: rollfigurerna Pia och Henning ”Makrel” – på svenska ”Makrillen” – som dessutom delar en stormig kärlekshistoria. 

– Bakgrunden till denna serie av högsta klass kanske är obekant för många tittare, men dess teman är universella. Det här är en berättelse om längtan till en gemenskap, och hur den paradoxalt nog kan få oss att bryta sociala gränser, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer för Viaplay Group, i en kommentar och fortsätter: 

– ”Bullshit” är ett bra exempel på hur Viaplay sammanför nordiska toppkreatörer för att skapa innehåll med internationell potential. 

Så blir ”Bullshit” med Alba August

Alba August gör rollen som Pia, medan Marco Ilsø, känd bland annat från ”Vikings”, spelar rollfiguren Henning ”Makrel”. 

Serien börjar i slutet av 70-talet, då när Pia träffar Henning i Christiania. Tillsammans vill de vända det etablerade samhället ryggen. 

Mer om handlingen: ”Henning, även känd som ”Makrel”, drömmer om brödraskap, frihet och motorcyklar, och det blir biljetten till en intensiv och allt vildare subkultur, som till en början verkar lockande och festlig, men som slutar i en allt mer destruktiv och ond spiral ju längre in i handlingen vi kommer.”

– Jag har behandlat serien ”Bullshit” som en lång sekventiell spelfilm som tematiskt kretsar kring familj och våld. Det som börjar i rus och glädje visar sig snart bli en sann mardröm. BULLSHIT är en 4,5 timmar lång spänningsresa in i ungdomens vildhet, vilket är roligt och ganska oskyldigt i början, men som blir mer och mer allvarligt och farligt, säger regissören Milad Alami.

De gör ”Bullshit” som serie för Viaplay

Alami regisserar de sex avsnitten efter ett manus som han själv och Bo Hr. Hansen samt Molly Malene Stensgaard skrivit. Inspelningen av ”Bullshit” avslutades nyligen i Köpenhamn. På rollistan finns även Clint Ruben, Victoria Carmen Sonne, Magnus Juhl Andersen, Peter Christoffersen, Jacob Cedergren, Niklas Herskind och Nicolaj Kopernikus. 

”Bullshit produceras av Nordisk Film Creative Alliance. Malene Blenko är seriens producent, medan Marlene Billie Andreasen är exekutiv producent för Viaplay. 

”Bullshit” produceras i samarbete med Nafta Films och med stöd från Public Service Pool, Nordisk Film & TV Fond, Film Estonia Cash Rebate Incentive samt Creative Europe Media Program of the European Union. Viaplay Content Sales har hand om internationell försäljning.