"Splittra Eurovisionen i en öst- och en västtävling!"

Publicerad
Uppdaterad
- Splittra Eurovision i en öst- och en västtävling!
- Rör om i grytan nu, SVT!
Hundratals läsare är upprörda efter The Arks chockförlust.
Många är irriterade på att östeuropeiska länderna "gaddar ihop sig" mot väst.
- Spelar ingen roll om Norden röstade på Norden. Nordliga länder gav östliga länder poäng medan östländer FULLKOMLIGT UNDVEK att rösta på väst. Det är korruption! skriver "Flum Skåning" och kommer med ett förslag:
- Inför WESC och EESC!
Signaturen "inni55" tycker synd om The Ark och är inne på samma spår.
- Öststaterna röstar bara på varann.

Andra läsare riktar sig ilska mot SVT och Christer Björkman. "eeva" skriver bland annat:
- Nya låtskrivare med fantasi och nytänkande måste ta över, om vi ska ha en chans i ESC och det måste ske nu! Rör om i grytan nu, SVT!
"cak" håller med:
- Ut med Björklund!! Det verkar bara vara mygel hela tävlingen. Av alla 3 000 inskickade låtar i Sverige får vi fram dessa mediokra finallåtar som vi får rösta på. Björklund gynnar bara sina kompisar.

Men så finns det också de läsarna som mest vill få ett slut på tävlingen.
- Dags för Sverige att hoppa av denna löjliga soppa av usla artister. Utan dekor och belysning skulle ingen låt synas. Låt öststatsländerna ta över alltihopa. För dem är det ju blodigt allvar, skriver "Kent 59".
- Lägg ner skiiiiitttteeennn! skriver "roger92".
Jakob Wagner
Jakob Wagner

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag