Lavin Eskandar. När en maskerad man tidigare idag höjer ett svärd mot några skolbarn så springer du dit, utan att...

Posted by William Spetz (Officiell sida) on Thursday, October 22, 2015
William Spetz inlägg om Lavin Eskandar har hyllats av hundratusentals.William Spetz inlägg om Lavin Eskandar har hyllats av hundratusentals.
William Spetz inlägg om Lavin Eskandar har hyllats av hundratusentals.
Tv-profilen och Expressens bloggare Samir Badran var vän med Lavin Eskandar. Foto: Sven LindwallTv-profilen och Expressens bloggare Samir Badran var vän med Lavin Eskandar. Foto: Sven Lindwall
Tv-profilen och Expressens bloggare Samir Badran var vän med Lavin Eskandar. Foto: Sven Lindwall
Henrik Schyffert. Foto: Christian ÖrnbergHenrik Schyffert. Foto: Christian Örnberg
Henrik Schyffert.  Foto: Christian Örnberg
Sarah Dawn Finer. Foto: Robert EklundSarah Dawn Finer. Foto: Robert Eklund
Sarah Dawn Finer.  Foto: Robert Eklund
Malena Ernman. Foto: Cornelia NordströmMalena Ernman. Foto: Cornelia Nordström
Malena Ernman.  Foto: Cornelia Nordström
Özz Nüjen. Foto: Anna-Karin NilssonÖzz Nüjen. Foto: Anna-Karin Nilsson
Özz Nüjen. Foto: Anna-Karin Nilsson

Spetz hyllade inlägg efter skolattacken

Publicerad

Den 20-årige elevassisten Lavin Eskandar knivskars till döds under skolattacken i Trollhättan under torsdagen efter att ha försökt skydda eleverna.

Nu hyllas han som en hjälte.

"Du är en hjälte och jag önskar att jag kunde få säga det till dig på riktigt. Jag beundrar dig så mycket för det du gjorde för de där barnen. Vi glömmer dig aldrig Lavin. Sov gott, var du än är", skriver tv-profilen och Youtube-stjärnan William Spetz bland annat i ett inlägg som gillats över 120 000 gånger.

Under torsdagen gick den maskerade Anton Lundin Pettersson in på Kronans skola i Trollhättan och knivskar två personer till döds. Ett av offren är den 20-årige elevassistenten Lavin Eskandar, som dog när han försökte skydda flera elever.

Nu hyllas Lavin Eskandar som en hjälte av eleverna på skolan, människor landet runt och av kändisar i sociala medier.

"Du är en hjälte och jag önskar att jag kunde få säga det till dig på riktigt. Jag beundrar dig så mycket för det du gjorde för de där barnen. Jag kan inte sluta tänka på det och jag vet inte varför. Vi glömmer dig aldrig Lavin. Sov gott, var du än är", skriver tv-profilen och Youtube-stjärnan William Spetz i ett uppmärksammat inlägg på Facebook.

Profilens inlägg om Lavin Eskandar har hyllats och gillats av över 120 000 personer. William Spetz skriver också:

"Idag dog du, men inte jag. Livet är så orättvist att min mage gör ont. Priset du betalade var för högt, det blev ditt liv, men du måste veta att du säkrade flera barns framtid i dag. Du var ett år äldre än jag, du gillade också att göra film, vi tog båda studenten nyligen, men Lavin, jag vet inte om jag hade vågat göra det du gjorde."

 

LÄS MER: Eric Hagberg: "Hylla Lavin som en hjälte"

Samir Badran: "Han är en riktig hjälte"

Foto: Sven Lindwall

 

Även tv-profilen och Expressens bloggare Samir Badran vill hedra Lavin Eskandars minne. De träffades flera gånger under 2014 när Samir befann sig på barturné och Lavin var nattklubbsfotograf i Trollhättan. Samir Badran berättar nu om sorgen.

– Det är jobbigt. Jag tänker på hans familj, det här är så sjukt sorgligt, säger Samir Badran och fortsätter:

– Lavin var alltid trevlig och fett snäll. Jag kommer att minnas honom som en väldigt glad och trevlig och omtänksam kille. Han var riktigt schyst mot mig varje gång vi sågs.

Samir Badran hyllar också Lavin Eskandar.

– Han är en riktig hjälte. Att offra sitt liv för andra, det är ett riktigt hjältedåd, säger Samir Badran.

 

 

LÄS MER: Lavin Eskander offrade sig för eleverna

"Lavin Eskandar räddade liv"

Flera svenska kända profiler har uttryckt sin sorg och sitt stöd samt hyllat Lavin Eskandar i sociala medier. Bland andra artisten Sarah Dawn Finer.

"Den vackra mannen på bilden är ett offer för hatet. 
Ett av ljusen som bara fick brinna en liten stund. Lavin Eskander. Du var en hjälte i detta land. Tack för att du kom till världen. Vila i frid", skriver hon på sin Instagram.

Också Richard Herrey skriver om Lavin Eskander:

"Jag hoppas det finns en speciell plats i himlen för de som likt Lavin Eskandar osjälviskt och hjältemodigt offrar sitt liv för att rädda barn", skriver han på Instagram.

Även komikerna Özz Nüjen och Henrik Schyffert har skrivit om Lavin Eskandar via sina officiella kanaler.

"Hjälte för alltid.
 Han tittade inte bort, han var inte tyst när döden och terrorn kom... Han tog ansvar och han räddade liv", skriver Özz Nüjen.

Henrik Schyffert håller sig mer kortfattad, men tydlig, i sin hyllning till Lavin Eskandar:

"Årets svensk!!", skriver Henrik Schyffert.

Malena Ernman skriver:

"Så här ser en hjälte ut. Elevassistenten Lavin Eskandar gav sitt liv för att skydda barnen. Lavin Eskandar var en hjälte. Vila i frid."

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag