Wizards Unite – 6 saker du ska göra direkt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Harry Potter: Wizards Unite är ute och har fått miljontals spelare världen över.

Trots att det inte har nått i närheten av lika många som Pokémon GO är det ett av världens största spel just nu.

Om du är sugen på att testa eller precis har laddat ned appen finns det några saker du ska börja med.

1. Fyll i ditt Ministry ID

Börja med att skapa din trollkarl och gör spelet personligare. Det finns massor av variation, och detaljer som blir upplåsta ju mer du spelar. En riktigt kul funktion är att designa din egen trollstav. Och glöm inte att välja elevhem. Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw eller Slytherin?

2. Börja leta efter Confoundables

De dyker upp slumpmässigt och är uppdelade i elva olika kategorier. När du börjar spela, lägg lite tid på att hitta så många olika som möjligt och använd olika trollformler på dem, för att gå upp i level snabbt.

3. Ladda upp din energi i så kallade Inns

Många spelare har klagat på att man konstant måste ladda upp så kallad Spell Energy, och det kan vara bra att redan från början göra det till en vana att besöka varenda Inn man hittar. Varje gång du besöker ett Inn får du ny energi, och hur mycket du får tillbaka varierar.

4. Börja direkt med potions och portkeys

Plocka alltid upp alla småsaker som dyker upp på marken omkring dig, det är ingredienser till potions. När du väl får tag i tillräckligt med ingredienser är det bara att börja brygga. De tar lite tid att få färdiga, så se till att ha en på gång så ofta som möjligt.

Detsamma gäller portkeys, de låses upp när du gått en viss sträcka. Du behöver också nycklar. Du börjar med en guldnyckel som kan användas hur många gånger som helst, och sedan hittar du silvernycklar som går att använda en gång. Lägg alltid dina silvernycklar på de portkeys som kräver längst sträcka, så kommer de till bäst användning.

5. Daily Assignments & Achievements

Här finns det mycket att hämta om man vill gå upp i level snabbt. Du kan också få ingredienser till potions och erfarenhetspoäng för relativt enkla uppgifter.

6. Ta dig an en fästning

Så fort du känner att du har koll på grejerna och har fått in vanan lite är det dags att ta sig an en fästning, som är de höga byggnaderna på kartan. Du behöver ha samlat på dig runor för att kunna starta utmaningen i fästningen, och ju högre level du är, desto längre kan du ta dig i fästningen. 

En fästning i Harry Potter: Wizards Unite