Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

UFC 2009: Undisputed

FIGHTING
Xbox 360 (THQ/Yuke's). Rekommenderas från 16 år

Precis som den brutala sport som "UFC 2009: Undisputed" bygger på är det här ingenting för veklingar. Glöm allt vad löjliga wrestlingfasoner heter, där övergödda karlar skådespelar i på tok för trånga trikåer. Med endast små tunna handskar på nävarna och en sparsam regelbok är det här snarare tvättäkta slagsmål – späckade med våldsamma sparkar, smärtsamma kast och stenhårda knogmackor rätt i plytet. Inte sällan ligger mattan blöt av röda kroppsvätskor efter en avslutad rond och att kombattanter slås medvetslösa är vardagsmat.

I karriärläget, som är spelets huvudattraktion, utformar man sin egen slagskämpe från grunden och kämpar sig sedan uppåt i hierarkin i strävan efter att bli världsetta. Vägen dit är fylld med saker att göra och man får själv schemalägga sin vardag med träningspass, fotosessioner, intervjuer och annat som hör livet till som UFC-stjärna. Vilket lär bli en fröjd för fans av sporten eftersom verklighetsbaserade arenor, välmodellerade kändisfajtare och autentisk presentation snyggt ramar in känslan från de tv-sända matcherna.

Detta innebär inte nödvändigtvis att bara de redan frälsta kan uppskatta spelet – tack vare responsiv spelkontroll och väl utförda slagsmål som förmedlar både spänning och intensitet kan även oinvigda ha roligt.
Allergiker mot svettiga muskelberg och underhållningsvåld bör se sig om efter något annat, men för anhängare av sporten och även fightinggenren i stort är "UFC 2009: Undisputed" definitivt värt en närmare titt.