Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

The Conduit

Action.
Xbox 360 (SEGA/High Voltage)
Rekommenderas från 16 år


Så var det här – Wii:ns alldeles egna Killzone 2. Grafikmonstret som ska vända ut och in på våra fördomar om konsolens tekniska kapacitet.
Eller ja, det är ungefär så som förhandssnacket har gått, i alla fall. Det här skulle bli spelet som bevisade att Wii minsann är förmögen till att rita upp modernt tekniskt lullull. Och ja, det är den säkert. Men är det The Conduit som bevisar detta? Nej, knappast.
Visst är en del objekt utsmyckade med högre detaljrikedom, men dessa sticker å andra sidan ut eftersom inte allt i grafiken har fått samma kärlek. Helhetsintrycket blir inkonsekvent och tillsammans med den aptrista designen framstår det som smått obegripligt att det där grafiksnacket ens ägde rum.

Tro dock inte att problemet är så enkelt som att inte grafiken lever upp till lovorden. Det gäller nämligen resten av spelet också, minus kontrollen. Handlingen lyckas, trots mina obefintliga förväntningar, tråka ut mig gång på gång med alla sina klyschor och skitnödigt allvarliga framtoning. Det är stelt till den grad att man inte vet ifall man ska ta det på allvar eller bara brista ut i gapskratt.
Att få fram ett skratt är emellertid svårt när fienderna väller fram ur portaler från alla håll och kanter, och man tvingas skjuta generiska fotsoldater och slemmigt rymdslödder i tråkiga och märkligt dunkla miljöer. Det krävs täta pauser ifall man inte ska somna av tristess.

Som avbräck till all action får man då och då även scanna omgivningen med en metallboll, som får Wiimotens skramliga högtalare att pipa enerverande när något viktigt upptäcks. Det känns som ett tufft moment i början av spelet, men efter den femtioelfte gången? Inte direkt.
Att kontrollen fungerar galant är i slutändan bara en parentes i sammanhanget. The Conduit är helt enkelt inte spelet som skjutsugna Wii-ägare ivrigt har räknat dagarna till.