Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Spore Hero

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Äventyr 

Spore Hero 

Wii (EA/Maxis) Från 7 år.Att Maxis tycker om att spinna vidare på sina etablerade varumärken kommer knappast som någon chock. ”Spore hero” är därför precis den Wii-exklusiva förvrängning av PC-originalet jag hade förväntat mig – varsamt skräddarsydd och Mariofierad för en ung och otålig Nintendopublik. Spelet är i grund och botten ett ganska anonymt plattformspel med dragning åt ”Zelda”, där den stora behållningen inte helt oväntat ligger i möjligheten att skapa sitt eget monster. Nya kroppsdelar förvärvas både genom att nagelfara spelvärldens alla skrymslen och vrår, men framförallt genom eldfängda dueller med planetens invånare. 


Näsor, munnar, horn och övrigt anatomiskt lösöre förändrar inte bara utseendet på din rymdvarelse utan ger också tillgång till viktiga förmågor som kommer väl till pass när du förslagsvis vill korsa en sjö eller ett bottenlöst gap. Tyvärr – och det gör verkligen ont att säga det – är fighterna i ”Spore hero” helt fruktansvärda. Det är omöjligt – och dessutom helt ointressant – att lägga upp någon strategi eftersom spelkontrollen är väldigt oprecis och valmöjligheterna minimala. Monstren kan både bitas, sparkas och stånga varandra efter tycke och smak, men ganska snart märker jag att jag använder mig av samma attack om och om igen eftersom allt annat bara gör striderna svårare. Då spelar det ingen roll att jag skapat ett otroligt festligt vidunder med gristryne, ögon på knäna och konformad stjärt. ”Spore hero” ser betydligt roligare ut än vad det är.