Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Splosion Man

Plattform. Xbox 360 (Twisted Pixel/Twisted Pixel)
Från 7 år


Just nu pågår Microsofts
tillställning ”Summer of Arcade” för andra året i rad, där det serveras extra heta titlar på Xbox Live Arcade varje vecka. Mycket passande så här under speltorkan och startskottet för årets arrangemang, Splosion Man, känns helt klart som en lyckad inledning. Vad som vankas är en plattformare från amerikanska Twisted Pixel, där man som en lavaklump med armar och ben måste spränga sig själv för att ta sig fram på banorna. Tre explosioner kan man blåsa av i rad innan den lilla kraken måste pusta ut och ladda upp sina krafter, vilket gör att det krävs en skopa eftertänksamhet och tajming för att kunna tackla alla de hinder man ställs inför.

I takt med att svårighetsgraden successivt ökar blir det mer och mer uppenbart hur genomtänkt bandesignen faktiskt är. Det finns liksom en tanke bakom varje plattform, fiende och explosiv tunna – allt samspelar på ett imponerande sätt.
Men lika mycket som jag imponeras av den smått geniala bandesignen, lika mycket förbluffas jag över hur obegripligt tråkig, och upprepande, den grafiska designen är. Förutom att banorna är estetiskt oinspirerande i sig så rör det sig bara om minimala skillnader mellan de 50 olika nivåerna.

Det bestående intrycket blir därför ganska ojämnt, men i slutändan ser sig ändå bristerna besegrade av spelmekaniken och alla finurliga plattformsmoment. Lägg sedan till ett samarbetsläge för fyra personer och det faktum att spelet bara kostar 90 kronor, så framstår Splosion Man som ett givet tillskott i varje plattformsälskares XBLA-samling.