Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sims 4: Realm of Magic – så funkar nya paketet

The Sims 4: Magins rike
Foto: EA

The Sims senaste expansion introducerar magi.

Nu kan simmarna lära sig besvärjelser och att brygga magiska drycker.

Men se upp för förbannelser...

Det börjar med att din Sim reser till Glitterbrook för att lära sig om magi. Där får hen lära sig om magi och magiska drycker, samt kan resa genom portalen till Magins Rike.

När släpps Magins Rike till Sims 4?

Det släpps idag, tisdag 10 september till PC och Mac, men de som spelar på PS4 och Xbox får vänta till den 15 oktober.

Vad kan man göra i Sims 4: Magins rike?

Man kan dels lära sig olika besvärjelser och trollformler, men man kan även besöka Magins rike och lära sig att göra magiska drycker och elixir.

Man kan välja att lära sig tre olika sorters magi. Antingen kan man vara konstruktiv och laga och fixa saker (praktisk magi), destruktiv och galen (otämjd magi), eller så kan man påverka andra simmar (busig magi). 

När ens sim blir bättre och bättre på magi lär man sig nya färdigheter och trollformler, och blir mer och mer avancerad.

Precis som vanligt med expansioner och paket kommer massvis med nya kläder, möbler och andra estetiska tillägg med i Magins Rike.

Vad kostar Sims 4: Magins rike?

Det är inte en fullstor expansion, så priset ligger på ungefär hälften av vad en expansion brukar kosta, alltså cirka 200 kronor.

Kritik mot Sims 4: Magins rike

De speltestare som har testat den nya expansionen har gett blandade omdömen. Vissa ger spelet kritik för att magin fungerar i princip som fusk, du kan bland annat dricka magiska drycker som tar bort hunger och på magisk väg kopiera vissa objekt (till exempel pengaträd) som ger dig pengar. Magin är helt enkelt lite för kraftfull.

The Sims 4: Magins rike
Foto: EA