Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Red Dead Redemption 2: Se upp för det här oväntat galna djuret

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ingen vanlig teddybjörn. Den här grizzlybjörnen är inte att leka med.
1899 och härliga vidder. Vad kan gå fel? Jo, allt!
Alligator… Jo, den har många vassa tänder.
En majestätisk hjort. Men hur är det med humöret?
Bisonoxen är farlig.
1 / 7

USA. 1899. Civilisationen tränger undan vilda västern. Men det finns massor av faror.

I tv-spelet "Red Dead Redemption 2" är det inte bara alligatorer och grizzlybjörnar som går till anfall. Det finns djur som är riktigt lömska och slår till bakifrån.

Här är det vildaste och farligaste djuret du kan hitta i vinterns mest efterlängtade spel till PS4 eller Xbox One.

Det har gått åtta år sedan spelet "Red dead redemption" kom, nu har Rock Star games släppt uppföljaren. Handlingen utspelar sig 1899 i USA. Vilda västern är inte längre så vild och civilisationen håller på att utmanövrera de laglösa delarna. Huvudpersonen är Arthur Morgan som är ligaledaren Dutch van der Lindes högra hand. 

Efter ett misslyckat rån tvingas ligan fly och hålla sig undan federala agenter och troféjägare. Arthur måste ta ställning till om han vill vara trogen gänget eller sina egna ideal.

"Red dead redemption" är ett storydrivet spel i en öppen värld. Du kan dra iväg och upptäcka städer, vildmark och farliga djur om du vill. För att få pengar kan Arthur jaga djur och sälja skinn till handlare. Det finns över 200 fiskar, fåglar och andra mer eller mindre farliga djur. 

https://youtu.be/1_cHkqeYE0M

Detta är det vildaste djuret i "Red Dead Redemption 2"

Många spelare har haft svårt att övermanna alligatorer, grizzlybjörnar och vargar. Men över hela världen delar skakade spelare filmklipp på sociala medier med hänsynslösa hjortattacker. 

Hjortarna anfaller utan förvarning och de ger inte upp förrän du ligger utslagen på marken eller i ett vattendrag i spelet.

https://youtu.be/EBeLJHVvXfA

Hjorten anfaller bakifrån när du gör något annat

Klippet ovan visar att en NPC, non player character, kan ha en hjort som husdjur. Då kan vad som helst hända när du pratar med en icke spelbar karaktär.

Sajten kotaku.com konstaterar att det inte går att resonera med hjortarna. De har bara ett mål i sikte – att förgöra människorna. Inte bara Arthur, utan alla.

https://youtu.be/PBzyTfvGqDc

Kan hjortarna hjälpa dig?

Vissa hjortar tycks kunna hjälpa dig på dina uppdrag. I klippet ovan jagar Arthur en man utan att komma ikapp. Då väljer den vita hjorten att komma till undsättning. Kanske är det ett 50/50-läge, eller så tycker hjorten inte att det är någon sport att träffa den långsammare vilda västern-skurken. 

"Oh, dear", skriver en tittare lustigt i kommentarsfältet på Youtube. 

https://youtu.be/5Z2j_A57DU0

Vad du än gör, stanna inte!

Är du på språng, så stanna inte. Då kan det gå som för den här spelaren som plötsligt stannar för att hämta andan.

https://twitter.com/bristolptd/status/1056956785624530944

Vad du än gör – hamna aldrig i den här situationen

Med oönskade hjortattacker bakifrån fattade den här spelaren ett ödesdigert misstag när han tog en paus. Och nej, det gick inte bra för hjorten heller.

https://twitter.com/doggie_petter/status/1056000563131891713