Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nytt spel i ”Call of duty”-serien presenterat

Pressbild från nya ”Modern wardfare”.
Foto: Activision
Mörkerseende ska kunna användas i ”Modern warfare”.
Foto: Activision

Spelutvecklaren Infinity Ward har presenterat ”Modern warfare”, det senaste spelet i den populära ”Call of duty”-serien.

En av de stora ”nyheterna” i förstapersonskjutspelet ”Modern warfare” är att berättelseläget är tillbaka. I den senaste utgåvan av ”Call of duty”-serien, ”Black ops 4”, fanns det inget sådant utan bara onlineläge.

Den uppmärksamma läsaren har koll på att det redan har släppts spel med ”Modern warfare” i titeln, nämligen 2, 3 och 4. Men nu går utvecklaren Infinity Ward tillbaka till grunderna och stryker därför siffran.

Uppdragen i ”Modern warfare” ska vara ”kulturellt relevanta” och ”tankeväckande” enligt utgivaren Activision. Bland annat får man spela med särskilda förband och i både europeiska storstäder och Mellanöstern.

”Inspirerats av världens nutida rubriker”

”Vi skapar en känslomässigt laddad upplevelse som inspirerats av världens nutida rubriker, där reglerna är i gråskalan och stridslinjerna är suddiga”, säger Dave Stohl på Infinity Ward i ett pressmeddelande.

”Call of duty”-serien är en av de mest populära spelserierna genom tiderna, med miljontals sålda spel. Tre olika amerikanska företag har turats om att utveckla spelen i serien.

”Modern warfare” släpps till Xbox One, Playstation 4 och PC den 25:e oktober. Nedan är första trailern till spelet:

https://www.youtube.com/watch?v=bH1lHCirCGI