Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nytt spel i ”Call of duty”-serien presenterat

Pressbild från nya ”Modern wardfare”.
Foto: Activision
Mörkerseende ska kunna användas i ”Modern warfare”.
Foto: Activision

Spelutvecklaren Infinity Ward har presenterat ”Modern warfare”, det senaste spelet i den populära ”Call of duty”-serien.

En av de stora ”nyheterna” i förstapersonskjutspelet ”Modern warfare” är att berättelseläget är tillbaka. I den senaste utgåvan av ”Call of duty”-serien, ”Black ops 4”, fanns det inget sådant utan bara onlineläge.

Den uppmärksamma läsaren har koll på att det redan har släppts spel med ”Modern warfare” i titeln, nämligen 2, 3 och 4. Men nu går utvecklaren Infinity Ward tillbaka till grunderna och stryker därför siffran.

Uppdragen i ”Modern warfare” ska vara ”kulturellt relevanta” och ”tankeväckande” enligt utgivaren Activision. Bland annat får man spela med särskilda förband och i både europeiska storstäder och Mellanöstern.

”Inspirerats av världens nutida rubriker”

”Vi skapar en känslomässigt laddad upplevelse som inspirerats av världens nutida rubriker, där reglerna är i gråskalan och stridslinjerna är suddiga”, säger Dave Stohl på Infinity Ward i ett pressmeddelande.

”Call of duty”-serien är en av de mest populära spelserierna genom tiderna, med miljontals sålda spel. Tre olika amerikanska företag har turats om att utveckla spelen i serien.

”Modern warfare” släpps till Xbox One, Playstation 4 och PC den 25:e oktober. Nedan är första trailern till spelet:

https://www.youtube.com/watch?v=bH1lHCirCGI