Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya Xbox – här är allt vi vet om project Scarlett

Project xCloud, en ny typ av gamingupplevelse från XboxFoto: CASEY RODGERS / AP TT NYHETSBYRÅN

Konsolkriget trappas upp – och 2020 kommer både Sony och Microsoft med nya konsoler.

Xbox nya version har hittills varit väldigt hemlig, men under en presskonferens i början av juni fick vi veta lite mer.

Här är de viktigaste nyheterna om Xbox project Scarlett.

Vad är Xbox Project Scarlett?

Det är kodnamnet för nya Xbox. Vad det riktiga namnet blir vet man inte än. Den kommer att ha stöd för 8K och raytracing, som gör det möjligt med fotorealistiska animationer. Konsolen kommer att vara bakåtkompatibel med spel och kontroller från Xbox One, och man kommer ha en skivläsare. Utöver det lovar man upp till 40 gånger snabbare processorhastighet, vilket kommer att korta alla laddtider väsentligt. 

När kommer nya Xbox?

Det finns inget exakt datum satt, men någon gång runt jul 2020 kommer den nya konsolen. Här kan det bli en katt- och råttalek med Sony, eftersom nya Playstation troligtvis kommer släppas ungefär samtidigt.

Vilka spel kommer finnas till nya Xbox?

Det är i skrivande stund inte klart med särskilt många nya spel, men nästa version av Halo kommer till den nya konsolen. Halo Infinite, som det heter, kommer att lanseras samtidigt som nya Xbox.