Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Need for speed: Shift

Racing
Xbox 360. PlayStation 3, PC (Slightly Mad Studios/Electronic Arts)
Rekommenderas från 7 år


När "Need for Speed: Undercover”
släpptes i fjol skrev jag i min recension att denna spelserie är så otroligt oberäknelig. Electronic Arts räds nämligen inte för att sätta nya team bakom spakarna från år till år, och skifta fokus hejvilt mellan attitydproppad "Fast and the Furious"-racing och mer seriöst inramade tävlingar. Därför kommer det väl inte som någon större överraskning att årets upplaga, Shift, inte har några som helst likheter med sin föregångare bortsett från ”Need for Speed”-stämpeln på omslaget.

Desto mer överraskande är det faktum att Shift, som är närmare besläktat med populära simulatorer såsom "Forza Motorsport" och "Gran Turismo", faktiskt inte behöver skämmas för sig i den hårda konkurrensen. Slightly Mad Studios har gjort ett fenomenalt jobb med att fånga den där intensiteten och pirriga känslan som man vill känna i ett bra racingspel. Hjärtat sitter verkligen i halsgropen när man försöker sig på en tillsynes omöjlig omkörning eller en riskfylld bredsladd genom de allra svåraste kurvorna. När sedan intensiteten och den underbara fartkänslan görs sällskap av en högklassig visuell presentation, med fantastiskt välmodellerade bilar och trovärdiga omgivningar, är det svårt att inte kapitulera.
Bortsett från de ganska halvdana drifttävlingarna och karriärlägets småtrista utformning är "Shift" ett alldeles ypperligt litet hantverk som inte bör gå någon racingfantast obemärkt förbi. Kanske kan seriens alltmer skamfilade rykte äntligen få lite upprättelse.