Hay Day – bästa tipsen för att få din farm att växa fort

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
En vanlig dag på farmen i Hay Day
Foto: Supercell

Hay Day.

Du har tagit över familjefarmen och det är dags att få den att växa.

Här är några av de bästa tipsen för att ta dig igenom det hårda livet som bonde i mobilen.

Först och främst: De här tipsen är till för dig som inte vill köpa dig fram i Hay Day. Om du vill betala riktiga pengar för diamanter i spelet kan du komma fortare fram, och det är helt enkelt upp till var och en. Nu går vi direkt på tipsen.

Töm inte din silo

Det kan vara frestande att så alla frön på en gång för att få tillbaka massiva skördar, men man vet aldrig när man kan behöva ha lite extra frön i sin silo för att tillverka något. När din farm växer kommer du konstant att behöva ha välfyllda förråd för att kunna mata dina djur.

Plantera saker som växer långsamt på natten

Vete, majs och morötter växer fort, det tar bara några minuter innan de är klara för skörd i Hay Day. Andra grödor, som till exempel pumpor, tar flera timmar. Plantera dessa innan du ska sova, eller om du har en lång dag på jobbet eller i skolan, så är de redo att skördas nästa gång du kan spela.

Besökare är inte värt besväret

Ibland kommer det besökare till din farm som vill köpa av dina varor. De betalar inte särskilt bra, så vanligtvis är det ingen bra idé att sälja till dem. Ett undantag kan vara om de vill ha något som går jättefort att producera, och som man redan har mycket av, till exempel ägg eller vete.

En besökare i Hay Day
Foto: Supercell

Balansera pengar och experience i Hay Day

Att lyckas i Hay Day handlar inte BARA om att tjäna pengar, utan även om att gå upp i level fort. När du får nya beställningar kan det vara bra att hålla ett öga på balansen mellan stjärnor (experience) och mynt (pengar), så du inte får för mycket av en sak. Att ha mycket pengar men vara på låg level är inte bra, men att vara på hög level med lite pengar är inte heller bra.

Bygg ut!

Se till att expandera din silo och din lada så mycket det går. Sälj inte byggmaterial, du kommer behöva bygga till. Det samma gäller för dina andra byggnader som producerar varor. De går att expandera så att du kan köa fler saker, och inte måste hålla koll på spelet hela tiden för att se till att produktionen rullar som den ska.

En full silo i Hay Day
Foto: Supercell

Använd din roadside shop

Använd den här funktionen för att sälja varor till dina vänner och följare som också spelar Hay Day. Ett tips från de som spelar ofta är att höja priset till max, och sedan dra av tio procent för att sälja snabbt men med hög vinst.

Diamanter i Hay Day – så skaffar du fler

Det finns en hel del tricks för att få fler diamanter utan att betala. Här är några av de bästa:

Levla upp – ibland belönas du med diamanter

Länka ditt spel till ditt Facebook-konto, och följ sedan Hay Day på FB för ytterligare en gratis diamant

Tryck på filmbiljetten om du hittar den, då kan du titta på filmtrailers och få belöningar, ibland är det diamanter.

Random mystery boxes har ibland diamanter

När du når level 24, börja med gruvdrift, där kan det finnas diamanter.

Supercell har tävlingar på sin FB-sida – håll koll på dem.

Achievements! Se till att du gör så många som möjligt, om du klarar varenda en samlar du ihop totalt 465 gratis diamanter. 

Till sist: Se upp för ”Hay Day hacks”

De flesta sidor som säger att de kan hacka Hay Day och ge dig mer diamanter eller annat är fake. De vill komma åt din kontoinformation eller annat, och om de skulle lyckas hacka Hay Day och ge dig mer diamanter är det stor risk att ditt konto blir avstängt i alla fall. Gör det inte.