Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Harry Potter: Wizards Unite – då släpps det

Bilder från spelet Harry Potter: Wizards Unite

Harry Potter: Wizards Unite släpps världen över den 21 juni.

Vad som har beskrivits som Pokémon Go fast i Harry Potter-världen spås bli den här sommarens stora fluga.

Här är allt du behöver veta om det nya spelet.

Harry Potter: Wizards Unite – vad går det ut på och när kommer det?

Någonting har hänt i den magiska världen, som gör att föremål, magiska varelser och till och med minnen dyker upp i mugglar-världen, det vill säga den vanliga världen. Uppdraget i spelet som släpps den 21 juni är att undersöka vad som hänt och stoppa de saker som dyker upp.

https://www.youtube.com/watch?v=MyZpNZbuEF8

Precis som i Pokémon Go utspelar sig spelet överallt runtomkring spelaren. För att flytta sig i spelet måste man fysiskt flytta sig i den verkliga världen, och saker som dyker upp på skärmen ser ut att finnas precis där du står, så kallad augmented reality.

På kartan kommer du se spår av magi, och vart du kan hitta olika föremål. Vissa föremål är vanligare i parker, andra vid offentliga byggnader, skolor, statyer, vattendrag, djurparker, och så vidare. När man stöter på föremålen kan man använda sig av en mängd trollformler för att fånga in dem och föra tillbaka dem till magins värld. 

En varulv i Harry Potter: Wizards Unite

Du kan stanna till på så kallade Inns för att få mer magisk energi, och du kan hitta ingredienser till magiska drycker. Du kan också hitta så kallade Portkeys där du kan uppleva platser från Harry Potter-världen.

Runtom i världen kommer man också stöta på fästningar (Fortresses) där man tillsammans med andra spelare kan slåss mot magiska varelser. När man ökar i level kan man välja att specialisera sin magi.

Tips och Tricks för Harry Potter: Wizards Unite

Spelet har funnits för beta-test i Australien och Nya Zeeland i några veckor – och spelare har redan lyckats ta sig till relativt höga nivåer. Här listar vi tips och tricks från de som redan spelat spelet.

Håll koll på din Spell Power och vart man skaffar mer. Spell Power är viktigt i spelet, och du måste ha det för att kunna komma vidare. På kartan kommer du att se lila byggnader, det är så kallade Inns. Där får du tillbaka lite Spell Power var femte minut. 

Gör dina spells snabbt! För att casta spells i Harry Potter: Wizards Unite, måste du rita ett mönster på skärmen efter den linje som visas. Spelet mäter hur väl du följer linjen, och hur snabbt du ritar. Men snabbhet räknas högre än noggrannhet. Rita alltid så snabbt du kan, så får du kraftfullare spells.

Så här kan det se ut när man möter en Death Eater på gatan

Glöm inte Dark Detectors. Inns är inte bara till för Spell Power. När du trycker på ett Inn finns det något som kallas för Dark Detectors längst ned på skärmen. De lockar till sig så kallade traces. Varje Detector varar i 30 minuter, och totalt tre åt gången kan placeras på varje Inn. Ju fler man placerar, desto kraftfullare traces lockar de till sig. Du kan se vilka Inns som har en Dark Detector, de visas med en vit cirkel omkring sig.

Gör de dagliga uppdragen. Relativt enkla uppdrag kan ge dig mer spell power, extra potions eller mynt. Det kommer även att finnas så kallade assignments, men de har ännu inte varit tillgängliga i beta-versionen.

Spara dina potions till fortressen – i början. Framför allt när du är på låg level är det värt att spara dina magiska drycker till de svårare utmaningarna i fästningarna. De utmaningarna går på tid, och om du förlorar måste du börja om från början igen. När du är på högre level kommer du att ha massvis med potions, och kan använda dem oftare.

Gör dina egna potions så mycket du kan. När du kommer upp till level 6 kan du brygga dina egna potions. Du hittar ingredienser på olika platser i spelvärlden, och kan även få dem som belöning i olika utmaningar. Du börjar med en kittel, där du kan ”köa” upp till fyra potions. Efter ett tag kan du låsa upp en kittel till, så du kan brygga två potions samtidigt.

Jobba med Portkeys. De fungerar ungefär som ägg i Pokemon Go. Man aktiverar dem genom att gå en viss sträcka, och när de är klara transporterar de dig till en plats i Harry Potter-världen. Där finns oftast föremål som är svåra eller omöjliga att hitta i den ”vanliga världen”.

Logga in varje dag. Även om du inte tänkt spela eller göra dagens uppdrag. Du får en daily treasure, som dessutom blir bättre ju fler dagar i rad som du loggar in.

Så här ser skärmen för daily treasure ut