Ferrari Challenge Trofeo Pirelli

Publicerad
Uppdaterad
Ferrari Challenge Trofeo Pirelli
PS3 Racing
(Eutechnyx) Från 3 år.
Det här är en kultiverad men onödigt krävande racingsimulator som på ett ganska effektivt sätt sammanfattar varför jag till vardags tycker att bilar är det tråkigaste som finns. Jag, som ärligt talat inte vill veta några detaljer när jag låtsaskör bil, blir framförallt upprörd över att man har tagit Ferrari – världens sexigaste bil – och klämt ner den i ett så här nördigt spel.
Det här är följaktligen julafton för motorintresserade viktigpettrar som vill kalkylera sig systematiskt genom varje krök, och som tilltalas av att den snabbaste vägen in i mål inte nödvändigtvis går genom gaspedalen.

Tvingas bromsa hårdare

Särskilt bokstavligt blir det i kurvorna där man tvingas bromsa mycket hårdare och mycket tidigare än i något annat racingspel jag provat. Vilket känns helt värdelöst när allt jag egentligen vill är att ila arkadglättigt längs banan som ett suddigt, Ferrarirött streck.
Du vet, som ”Outrun”, fast 2008.
Kristian Lindström
Kristian Lindström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag