Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dynasty Warriors: Strikeforce

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

ACTION

PlayStation Portable (KOEI/Omega Force)

 Rekommenderas från 12 år

 Det har till dags dato släppts så ofattbart många "Dynasty Warriors"-spel att jag sedan länge tappat räkningen. Något som skulle kunna få en att tro att serien är väldigt splittrad. Men sanningen är faktiskt den motsatta. Trots att marknaden är överöst av diverse "Dynasty Warriors"-spel – såväl riktiga uppföljare som sidospår – har de flesta av dem något väldigt gemensamt. Och det är att de alla håller sig fast vid seriens fastgrodda konventioner.

PlayStation Portable-äventyret "Strikeforce "bryter dock den trenden. Det är stöpt i en form som närmast för tankarna till PC-spelet Guild Wars, där vi dels har en slags hubbvärld där man kan köpa utrustning till sin karaktär och förbereda sig inför kommande äventyr, och dels själva banorna där uppdragen tar plats. 

Den roligaste egenskapen med Strikeforce är att man kan bjuda in en eller flera kompisar till ens värld, förutsatt att denne har en konsol och ett eget exemplar av spelet.  Sedan ränner man tillsammans runt i det forntida Kina och räddar lokalbefolkningen från närbelägna faror, rensar styggingar med svärd och andra dödliga påkar samt uppgraderar sina stridshjältar i sann rollspelsanda. Ett koncept som hade blivit väldigt lyckat om bara uppdragen vore mer omväxlande, och låtit dig göra annat än att bara plöja fram i fiendeland och utdela däng i likartade miljöer. Nu är det inte mycket mer än en småtrevlig bekantskap som roar för stunden. Men det är väl inte fy skam det heller, antar jag.