Burnout paradise

Publicerad
Uppdaterad
PS3/XB360 (EA) Från 3 år. Ute nu.
RACING

I senaste versionen av racingserien ”Burnout” bestämmer du själv när, var och hur du vill avancera genom spelet. Ett hundratal hårresande race och miniuppdrag väntar i varje gathörn i den obehärskat restriktionslösa fantasimetropolen Paradise city. Hastigheten är svindlande, men övning ger färdighet och med gaspedalen cementerad i golvet kör jag kaxigt upp på en ramp, däcken lättar från marken och allting blir tyst. Min svårt begagnade bil flyger ljudlöst genom luften och plötsligt sköljer en oförklarlig våg av nostalgi över mig. Ett ögonblick senare mosas jag grundligt mot en affischerad husfasad och det är då jag förstår – ”Burnout paradise” är min barndom. Det är samma galenskap och sinnrika vårdslöshet som utspelade sig varje eftermiddag när jag, 8 år gammal, härskade enväldigt över det självförvållade trafikkaoset i sandlådan.
EA:s remake av min uppväxt är nästan perfekt. Och med HD är ”Burnout paradise” inget annat än audiovisuell dynamit.
Kristian Lindström
Kristian Lindström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag