Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Batman: Arkham asylum

Action.
Batman: Arkham asylum.
PS3, Xbox 360, PC (Eidos interactive/Rocksteady) Från 16 år.


Äntligen ett licensspelspel
som inte bara bjuder på halvhjärtade trikåer och trist rutinfajting. I ”Batman: Arkham asylum” låter Rocksteady dej kliva i Läderlappens tajta stävlar, knäppa fast prylbältet och sväljas av skuggorna.

I en story skriptad av självaste Paul Dini eskorterar du Jokern in i det ökända Arkham asylum – bara för att upptäcka att allt varit ett trick och att du är fast, ensam mot Jokern och hans gäng. Bland dem Harley Quinn, Poison Ivy och många fler noga utvalda. Rösterna görs av bland andra veteranerna från den animerade tv-serien, Kevin Conroy och Mark Hamill, som naturligtvis gör ett lysande jobb. Några relativt uttjatade karaktärer lyser däremot med sin frånvaro, som Robin, Penguin och Two-face, men lär knappast saknas av någon. The Riddler syns inte till, men är ändå smart inkluderad via de 240 gåtor han lagt ut i spelet, och det är banne mig en av de bästa, mest fängslande ”samla prylar”-grej jag sett.
Röntgensynen, batarangen och knytnävarna ger en bra början på rensningen av Arkham, men XP kan köpa nya attackmöjligheter och nya läckra gadgets. Några bossbataljer är höjdpunkter och man önskar bara att man fick slåss mot fler superskurkar.

”Batman” har story, stealth, fighting och gåtlösande – allt på högsta nivå. Det är inte bara bra för att vara ett licensspel – "Batman" är ett av årets bästa spel alla kategorier.