Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bakugan: Battle Brawlers

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

STRATEGI/ACTION

Multi (Activision) Från 7 år.


 Jag erkänner. 

Jag har aldrig hört talas om ”Bakugan”. Inför recensionen av spelet med samma namn tvingades jag alltså göra djuplodande efterforskningar och fann till min stora förvåning att ”Bakugan” är ett fenomen av närmast Pokemonska proportioner. 

 Eller; ”Bakugan is the shit”, som en gatsmart amerikansk pojke på Internet uttryckte sig. 


Efter att ha studerat en hel episod av den japanska tecknade tv-serien och i förbifarten kastat ett getöga på brädspelet kan jag konstatera att tv-spelsversionen fungerar precis som sin förlaga, vilket dessvärre inte gör det här mindre tråkigt. 

 Kasta din bakugan – eller kort och gott; boll – på en spelplan och försök pricka portalkorten som du och din motståndare lagt ut. 

 Om de rivaliserande bollarna möts på samma kort förlöses två inneboende monster som sedan försöker slå ihjäl varandra. 

 Varför då, kanske du undrar? 

 Jag vet inte. 

 Allt jag vet är att matchens vinnare får behålla kortet. 


”Bakugan: battle brawlers” är helt enkelt cellshadad högtidsstund för samlarmaniska animeveteraner och bör egentligen bedömas av någon som faktiskt bryr sig om varumärket. 

 När jag säger att jag inte har spelat ett tråkigare spel på väldigt länge talar jag alltså inte för er, utan för vanliga, dödliga människor över 12 år.