Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Spector vill skiljas från sin fru

Phil Spector i domstol 2006
Foto: Damian Dovarganes
Så här ser Phil Spector ut idag

Musikproducenten Phil Spector gifte sig med Rachelle Short 2006 när han stod åtalad för att ha mördat Lana Clarkson.

Nu ansöker han om skilsmässa från fängelset - och anklagar hustrun för att spendera alla hans tillgångar, skriver TMZ.

Det var 2009 som musikproducenten Phil Spector, 76, dömdes till 19 års fängelse för mordet på skådespelaren Lana Clarkson. Hon hittades skjuten i huvudet i musikproducentens bostad 2003.

Phil Spector förnekade mord

Phil Spector förnekade mordet och menade i stället att Clarkson hade begått självmord.

Tre år efter mordet gifte han sig med Rachelle Short, 35, skriver TMZ. Men nu anklagar han hustrun för att spendera alla hans tillgångar - enligt sajten har han en förmögenhet på cirka 300 miljoner kronor.


LÄS MER: Fängelselivet tär på Phil Spector


Rachelle Short spenderar pengarna

Bland annat ska hon ha köpt ett flygplan för 350 000 dollar, motsvarande cirka 2,9 miljoner kronor, dyra plastikoperationer, exklusiva smycken och två bostäder till sin mamma.

Samtidigt menar Phil Spector att han endast får runt 2500 kronor i månaden av sin hustru för att kunna leva i fängelset.

Ansöker om skilsmässa från fängelset

Det hela har lett till att musikproducenten nu ansökt om skilsmässa från fängelset, skriver sajten. Han vill även att dottern ska ta hand om förmögenheten.

Phil Spector fick sitt stora genombrott som producent på 60- och 70-talen då han bland annat arbetade med The Ronettes och The Beatles.


LÄS MER: Phil Spector har tappat talförmågan i fängelse


Har försökt överklaga morddomen

Han står bland annat bakom albumen "Let it be" och "Imagine".

Musikproducenten har flera gånger efter domen 2009 försökt överklaga till bland annat USA:s högsta domstol. Men 2012 avslogs överklagandet.

Phil Spectors advokat hade begärt en omprövning på grund av att Phil Spectors rättigheter enligt konstitutionen hade kränkts i samband med den uppmärksammade rättegången mot honom. Men högsta domstolen höll alltså inte med.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.